Karatiștii de la CSM Făgăraș, pe podiumul european

Rezultate excepționale pentru karatiștii Clubului Sportiv Municipal Făgăraș, la Campionatul European SKIEF, din Olanda. Aceștia au reușit să vină acasă cu 12 medalii europene, printre care două medalii de aur.

karate ol2Cei 14 sportivi de la CSM Făgăraș, antrenați de Ioan Rîmbeț și Ionel Novac,  au obținut rezultate foarte bune la competiția europeană, desfășurată  în Olanda, în perioada 27-31 iulie.

CSM Făgăraș s-a întors cu un număr de 12 medalii europene astfel:

 • două medalii de aur, obținute la proba kata echipe seniori, de sportivii Ciprian Olaru și Alessio Toderel
 • medalie de argint, la proba kata echipe juniori,  de către Marcus Czika
 • medalii de argint, la kata echipe minicadeți, de Vlad Cucu, Felix Jinga, Eduard Barta
 • medalie de argint, la kata U12,  de către George Jinga
 • medalie de argint- kumite echipe cadete – Alexia Tănăsescu
 • medalie de argint- kumite senioare – 60kg, de Anna Galici
 • medalie de bronz- kata masculin U12, de Matias Maier
 • medalie de bronz -kata echipe junioare- Maria Marian, Casiana Marian

De asemenea, CSM Făgăraș a obținut patru locuri 4 astfel:

 • la proba kumite junioare – Maria Marian
 • kumite senioare – Anna Galici
 • kumite echipe seniori – Ciprian Olaru, Alessio Toderel

La proba grand champion, Anna Galici a obținut locul patru.

karate ol7Aceasta este o probă la care participă primele patru finaliste de la categoria de senioare, practic cele mai bune senioare ale competiției, unde a reușit să se remarce într-un mod deosebit ținând cont de faptul că este o probă foarte dură, la care se luptă fără mănuși și fără protecție, doar cu proteza dentară“, ne-a spus Ioan Rîmbeț, antrenor CSM Făgăraș.

De asemenea CSM Făgăraș a obținut încă două locuri 5, la  kata cadete, prin Alexia Tănăsescu și la kata mini cadeți, prin  Felix Jinga.

La clasamentul pe națiuni, România s-a clasat pe locul patru, clasament la care Clubul sportiv Municipal a avut un aport mare.

La început nu aș fi avut curajul să spun că ne vom întoarce cu aceste minunate rezultate. Sportivii nu doar că s-au ridicat la nivelul competiției, ci au strălucit, s-au dăruit, au avut voință și au demonstrat încă o dată că sunt valoroși și că rezultatele de la campionatele europene și mondiale anterioare nu au fost doar o întâmplare. Mă bucur foarte mult și pentru micuții noștri debutanți care ne-au făcut cinste și au reușit cu toții să urce pe podiumul european. Sunt un antrenor fericit și mă consider norocos cu asemenea sportivi.

Au fost zile foarte grele  și multă tensiune și emoții pe care doar un antrenor le poate trăi alături de sportivi. Mă bucur că am putut face cinste clubului, orașului și României. Sportivii nu s-au remarcat doar pe suprafața de lupta, ci s-au făcut auziți și remarcați pe toată perioada campionatului fluturând tricolorul și strigând in continu Romania. “, a mai spus Ioan Rîmbeț.

În următoarele două săptămâni, sportivii făgărășeni vor intra într-o binemeritată vacanță, după care vor reîncepe antrenamentele.

karate ol3 karate ol6 karate ol4 karate ol5 karate ol2

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.