Cod portocaliu de furtuni în județul Brașov

Specialiștii ANM au emis o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și vijelii puternice. Atenționarea intră în vigoare la ora 14.00 și este valabilă până în această seară la ora 23.00.

Și județul Brașov va fi afectat de acest cod portocaliu, iar meteorologii spun că vom avea parte de perioade cu vijelii puternice (rafale de peste 90 km/h), frecvente descărcări electrice și grindină. Pe alocuri aversele vor fi torențiale, cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp, iar în zonele montane izolat 40…50 l/mp. Câteva județe din nordul, sudul și vestul țării vor fi sub incidența codului galben de furtuni.

Screenshot_20220724_115516

În același timp, Administrația Națională de Meteorologie a emis alte două coduri galben și portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat care va fi valabil toată ziua de duminică. În Oltenia, Muntenia și sud-vestul Dobrogei valul de căldură se va intensifica. În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 38…41 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Screenshot_20220724_120316

Veștile proaste continuă și în zilele următoare. Pentru săptămâna care urmează meteorologii au emis alte două avertizări. Este vorba despre un cod portocaliu de căldură sufocantă care va intra în vigoare marți și va afecta vestul și sudul țării.

In schimb, codul galben de disconfort termic ridicat va fi valabil în zilele de 25, 26, 27 și 28 iulie, iar afectat de caniculă va fi și județul Brașov. În intervalul menționat valul de căldură va persista luni în jumătatea de sud-vest, iar apoi se va extinde din nou în cea mai mare parte a țării. În special în regiunile vestice și sudice disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 33 și 40 de grade Celsius.

Screenshot_20220724_120458

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.