Făgărașul primește bani pentru ocolitoare. Vezi lista completă cu investițiile aprobate la finanțare în Țara Făgărașului

A fost făcută public lista cu proiectele finanțate în județul Brașov prin programul național „Anghel Saligny“, proiecte în valoare totală de peste 890 de milioane de lei. În Țara Făgărașului, administrațiile locale au depus proiecte pentru investițiile necesare comunităților începând de la realizarea sistemelor de apă și canal până la modernizare drumuri și podețe. La Făgăraș, un proiect foarte important a primit finanțare. Este vorba de realizarea variantei de ocolire a municipiului, proiect care se află deja în licitație pentru lucrări de proiectare și execuție.

Făgărașul – 16 milioane de lei pentru construirea variantei de ocolire

Municipiul Făgăraș a depus  două cereri de finanțare în cadrul programului „Anghel Saligny“,  una pentru realizarea variantei de ocolire a municipiului și alta pentru modernizare drumuri . Doar proiectul  „Construire Variantă de Ocolire a Municipiului Făgăraș“ , în valoare de 16.000.000 lei a primit finanțare.

Noi fiind în licitație, avem un avans în a implementa acest proiect. Am trecut de prima etapă și suntem în a doua etapă a licitației. Sper ca până în toamnă să și începem lucrările. Mai mult de atât, după cum ați văzut în Ordinul de Ministru, a fost inclusă și o finanțare pentru acest proiect, pe lângă banii pe care noi îi avem.  Proiectul total are o valoare de 10 milioane de euro, dar după licitație să sperăm că suma o să scadă.

Acest proiect nu este unul foarte mare, nu este foarte greu din punct de vedere tehnic de realizat, dar a decurs greu. Interesul politic a fost destul de mare și aici vorbim de adversarii politici care de-a lungul timpului s-au luptat să nu se facă această ocolitoare. Încet, încet am împins acest proiect, eu am ținut calendarul foarte strâns, m-am ținut de procedură și suntem într-o fază finală de a începe această modernizare a ocolitoarei. În spațiul public sunt foarte multe conturi false, oameni care vorbesc dar nu își asumă nimic, se ascund în spatele unor nume false, care aruncă tot felul de știri, de zvonuri care nu sunt adevărate. Important e ca noi să realizăm această ocolitoare iar după ce o realizăm, oamenii să-și dea seama că minciuna are picioare scurte“, ne-a spus Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

 Hârseni- 3 proiecte aprobate

Din cele cinci proiecte depuse, Hârseniul a primit finanțare pentru trei.

„Suntem mulțumiți de proiectele aprobate. Am primit finanțare  pentru proiectul privind realizarea de rigole, trotuare, podețe acces la proprietăți, în satele Mărgineni, Sebeș și Hârseni și apă și canalizare în Măliniș. Am depus cinci proiecte și s-au aprobat trei proiecte. În altă ordine de idei, din proiecte finanțate anteriori prin PNDL, astăzi predăm amplasamentul pentru rigole, podețe la Copăcel, după ce s-a desemnat câștigătorul. De asemenea, peste câteva zile se finalizează licitația privind asfaltarea „Valea Sebeș“ , ne-a spus Daniel Dâmboiu, primarul com. Hârseni.

Beclean – bani pentru stație de epurare și canalizare

Comuna Beclean a primit finanțare ( 8 milioane lei) pentru rețeaua de canalizare și stație de epurare, lucrare deja începută de administrația locală, în urma unui împrumut. Chiar și așa , pentru finalizarea proiectului mai este nevoie de 5 milioane de lei, bani pe care reprezentanții administrației locale vor încerca să-i obțină din alte surse de finanțare.

„După cinci ani, din 2017, de solicitări de sume la diverși finanțatori( fonduri europene, CNI, Ministerul Dezvoltării etc.) am obținut 8 milioane de lei, pentru continuarea lucrărilor de canalizare. Noi am luat un împrumut, maximul care a fost acordat comunei Beclean, 4,5 mil. lei și l-am folosit pentru urgența de a face rețeaua de canalizare pe tronsonul Luța- Beclean, unde se modernizează DJ 109.“, ne-a spus Claudiu Motrescu, primarul com. Beclean.

Sâmbăta de Sus – bani pentru rețea de canalizare menajeră și stație de epurare în Sâmbăta de Sus și Stațiunea Climaterică Sâmbăta
„Sa începem săptămâna cu o alta veste buna pentru comunitatea de la Sâmbăta.
Lista obiectivelor de investiții finanțate de Ministerul Dezvoltării prin Programul național de investiții ”Anghel Saligny” a fost finalizată și pentru județul Brașov iar investiția “ Înființare rețea de canalizare menajeră și stație de epurare pe raza localităților Sâmbăta de Sus și Stațiunea Climaterică Sâmbăta, comuna Sâmbăta de Sus, județul Brașov “ se afla pe aceasta lista, a fost selectata si o sa fie finanțată de către Guvernul României pentru început cu suma de 8.000.000 ron.
Este o investiție de care comunitatea noastră are nevoie, lucrările la documentația tehnica au fost demarate in decembrie 2020 si la momentul actual a fost parcursa întreaga procedura de avizare in vederea emiterii autorizației de construire.
Urmează ca in perioada următoare sa începem procedura de licitație publica pentru lucrările de proiectare si executie, si dacă totul se desfășoară fără probleme, in prima parte a anului viitor sa se înceapă efectiv lucrările.
Am depus spre finanțare si un al doilea proiect pe programul de investiții Anghel Saligny pentru modernizarea si asfaltarea drumurilor din comuna dar din păcate, din mai multe motive, unul fiind si lipsa instalației de canalizare, acesta deocamdată nu a fost finanțat. Speram sa obținem finantare in viitor si pentru acest proiect pentru ca este foarte important pentru întreaga comunitate.“, spune Nicolae Morariu, primarul com. Sâmbăta de Sus.

Șercaia – bani pentru modernizare drumuri de interes local

Comuna Șercaia a primit o sumă importantă de bani prin acest program pentru modernizare drumuri de interes local. Asta după ce în momentul de față se modernizează alte drumuri din comună, prin bani obținuți prin PNDL2. Dacă și acest proiect, prin Anghel Saligny va fi finalizat, 98% din străzile comunei vor fi modernizate.

Am depus un proiect și acela a fost aprobat. Un alt proiect a fost depus pe asociație. Valoarea pentru proiectul „Modernizare drumuri de interes local în comuna Șercaia, județul Brașov“ este aproximativ aceeași pe care am solicitat-o, e o diferență mică și sunt foarte mulțumit. Documentele pe care le cer ei pentru acest program sunt pregătite și nu aștept decât Ordinul de Ministru să fie semnat și să dau drumul la licitație și la treabă. “, ne-a spus Cristinel Paltin, primarul com. Șercaia.

Lisa- drumul spre mănăstirea Breaza va fi modernizat

Comuna Lisa a primit prin acest program finanțare  în valoare de peste 7 milioane de lei, pentru proiectul „Reabilitare DC75B Breaza-Mânăstirea Breaza, comuna Lisa, județul Brașov (km0+950-km3+638) și reabilitare pod peste râul Breaza“ .

Ne bucurăm că acest proiect a fost aprobat, pentru că am depus pentru finanțare și pe alte programe acest drum. A fost finanțată doar partea de extravilan a acestui drum. Noi am depus pe programul Anghel Saligny  și rețeaua de canalizare și introducere gaz. Sperăm ca rețeaua de gaz să fie aprobată tot pe Anghel Saligny, pentru că această parte este separată.“, ne-a spus Gheorghe Moga, primarul com. Lisa.

Lista obiectivelor de investiții finanțate prin Programul național de investiții „Anghel Saligny”, din Țara Făgărașului

 Beclean

Extindere rețea de canalizare și stație de epurare sat Beclean și Luța, comuna Beclean, județul Brașov  – 8.000.000 lei

Cincu

Înființare rețea de canalizare pluvială și amenajare pârâu în localitatea Cincu, județul Brașov- 11.000.000 lei

Comăna

Înființare sistem de canalizare menajeră în comuna Comana, loc. Comana de Jos și Comana de Sus – 11.000.000 lei

Drăguș

Stație de epurare ape uzate menajere, comuna Drăguș, județul Brașov – 7.728.828.39 lei

Făgăraș

Construire Variantă de Ocolire a Municipiului Făgăraș – 16.000.000 lei

Hârseni

 1. Modernizare străzi: amenajare rigole, trotuare și podețe acces la proprietăți,  în satele Mărgineni, Sebeș și Hârseni, comuna Hârseni, județul Brașov – 10.000.000 lei
 2. Extindere  rețea de apă potabilă în cătunul Măliniș, tronsoane 2,3 și 4, comuna Hârseni, județul Brașov – 446800 lei
 3. Extindere rețea de canalizare în cătunul Măliniș, tronsoane 2,3 si 4, comuna Hârseni, județul Brașov – 473200 lei

 

Jibert

 1. Modernizare străzi în satele Grânari și Văleni în comuna Jibert, județul Brașov – 5207391.57 lei
 2. Proiect integrat pentru înființarea rețelei de canalizare a apei menajere și racordarea gospodăriilor populației la rețeaua de apă în localitățile Jibert, Dacia, Lovnic din comuna Jibert, Judetul Brașov – 12000000 lei

Lisa

Reabilitare DC75B Breaza-Mânăstirea Breaza, comuna Lisa, județul Brașov (km0+950-km3+638) și reabilitare pod peste râul Breaza – 7.040.380.8 lei

Mândra

 1. Rețele de apă și canalizare menajeră în sat Sona, comuna Mândra, jud.Brașov – 9774236.37 lei
 2. Drumuri de interes local în comuna Mândra, județul Brașov – 6947785.82 lei

Părău

Înființare sistem de canalizare și stație de epurare sat Veneția de Sus și sat Veneția de Jos,comuna Părău, județul Brașov – 11000000 lei

Recea

 1. Modernizare drum comunal DC69, comuna Recea, jud. Braşov – 7791413.32 lei
 2. Canalizare și stație de epurare în comuna Recea – extindere + racorduri, comuna Recea, județul Brașov- 11000000 lei

Sâmbăta de Sus

Înființare rețea de canalizare menajeră și stație de epurare  pe raza localităților Sâmbăta de Sus și Stațiunea Climaterică Sâmbăta, comuna Sâmbăta de Sus, județul Brașov – 8.000.000 lei

Șercaia

Modernizare drumuri de interes local în comuna Șercaia, județul Brașov – 10.000.000 lei

Șinca

Înființare rețea de canalizare ape uzate menajere și stație de epurare în comuna Șinca, satele Șinca Veche, Ohaba, Perșani, Bucium, Șercăița și Vâlcea – 11.000.000 lei

Șinca Nouă

Modernizare drumuri în comuna Șinca Nouă, județul Brașov – 9985974.92 lei

Șoarș

 1. Realizare branșamente la rețeaua de alimentare cu apă în comuna Șoarș, satele Felmer, Șoarș și Bărcuț – 2834232.33 lei
 2. Rețele de canalizare și stații de epurare în satele Șoarș si Bărcuț, comuna Șoarș – 11000000 lei
 3. Modernizare străzi în localitățile Șoarș și Rodbav, comuna Șoarș – 10000000 lei

Ticușu

Execuție  rețea  de  canalizare  în  comuna  Ticușu – 8.000.000 lei

Ucea

 1. Rețea de canalizare menajeră în localitatea Corbi, comuna Ucea, județul Brașov – 3473796.92 lei
 2. Realizarea conductei de distribuție DN 630 între Stația de Tratare Sumerna și căminul Victoria Sud (intrare) – 11.000.000 lei

Victoria

Reabilitare și modernizare stație de epurare Or. Victoria- 14.100.000 lei

Viștea

Modernizare străzi și drumuri comuna Viștea – 10.000.000 lei

 

Voila

 1. Proiect integrat pentru înființarea rețelei de canalizare menajeră în localitatea Cincșor și localitatea Sâmbata de Jos și rețea de alimentare cu apă în localitatea Sâmbata de Jos, comuna Voila, jud. Brașov -12.000.000 lei
 2. Modernizare drumuri  în satele Dridif și Voivodeni  –  modernizare  podețe și pod rutier în comuna Voila, județul Brașov – 10.000.000 lei

 

 

One thought on “Făgărașul primește bani pentru ocolitoare. Vezi lista completă cu investițiile aprobate la finanțare în Țara Făgărașului

 • Alexandru
  iulie 12, 2022 la 4:52 am
  Legătură permanentă

  Făgărășeni stați ,,ghinișor,,pe ,,șezut,, ocolitoarea va fi ocolită și anul acesta! Vă promite ,,ocolitorul,, din fruncea urbei…..

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *