Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, s-a întâlnit la Cincu, cu ministrul belgian al apărării, Ludivine Dedonder

Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, s-a întâlnit marți, 7 iunie, la Cincu, cu ministrul belgian al apărării, Ludivine Dedonder.
Cei doi miniștri s-au întâlnit cu militarii români și belgieni aflați la instruire în poligonul Cincu, contingentul belgian făcand parte din Grupul de Luptă NATO din România.
Pe timpul discuțiilor, cei doi oficiali au abordat teme de actualitate de pe agenda bilaterală și a NATO în perspectiva următoarei reuniuni ministeriale, programată pentru 16 iunie, și a viitorului Summit NATO de la Madrid, cu accent pe evoluțiile de securitate din regiunea Mării Negre.
FB_IMG_1654770668218Ministrul român al apărării a reiterat faptul că evoluțiile din teatrul de război ucrainean și potențialele implicații ale acestuia asupra securității aliaților determină urgentarea procesului de operaționalizare a Grupurilor de luptă, inclusiv al celui din România.
În context, oficialul român a exprimat aprecierea pentru participarea Belgiei la constituirea Grupului de luptă aliat din România, sub comanda Franței, ca dovadă clară a unității și solidarității Alianței, dar și pentru contribuția Belgiei la implementarea măsurilor de consolidare a flancului estic al NATO.
Oficialul român a exprimat convingerea că Centrul de instruire întrunită de la Cincu reprezintă locația perfectă pentru găzduirea Grupului de luptă, asigurând mediul corespunzător pentru instruirea multinațională, cu avantaje relevante în planul creșterii interoperabilității.
În final, cei doi demnitari au convenit asupra utilității și relevanței continuării dialogului bilateral, în special în actualul context de securitate, și al dislocării forțelor belgiene în România.
Text: Biroul de presă MapN
Photo: Plt. Isachi-Apopei Andra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *