Fostul primar din Sâmbăta de Sus, condamnat pentru abuz în serviciu

Fostul primar al comunei Sâmbăta de Sus a fost condamnat printr-o sentință definitivă a Curții de Apel Brașov, la 3 ani de închisoare cu suspendare și interzicerea dreptului de a mai fi ales în funcții publice. Fostul edil a fost găsit vinovat pentru abuz în serviciu.

În același dosar a fost condamnată la 3 ani de închisoare și  fiica fostului primar, fiind găsită vinovată de complicitate la abuz în serviciu. Instanța a decis ca atât fostul primar, cât și fiica acestuia să muncească în folosul comunității pentru o perioadă de 100 de zile chiar la Primăria comunei Sâmbăta de Sus, de la conducerea căreia Vasile Andreaș a săvârșit faptele penale, transmite ziare.com.

În primă instanță, Tribunalul Brașov a considerat că cei doi nu sunt vinovați, fiind achitați.

În urma apelului declarat de procurorii DNA, Curtea de Apel Brașov a avut cu totul altă opinie decât instanța inferioară și a dispus condamnarea fostului edil și a fiicei acestuia. În aceeași cauză a fost condamnată și contabila Primăriei Sâmbăta de Sus,  la pedeapsa de 2 ani și 8 luni și muncă în folosul comunității tot la primărie, fiind găsită vinovată pentru abuz în serviciu. Și contabilei, instanța i-a interzis dreptul de a mai ocupa o funcție publică

Andreaș Vasile, în calitate de primar al localității Sâmbăta de Sus, și-a exercitat defectuos atribuțiile de serviciu, în scopul de a obține foloase necuvenite pentru membrii familiei sale,  administratori și asociați în cadrul SC Florirex SRL și SC Antada COM SRL.

”Concret, edilul nu a luat măsuri pentru încasarea debitelor restante din impozitul pe clădiri datorat de cele două societăți inculpate pentru clădirile deținute pe raza localității Sâmbăta de Sus, jud. Brașov. Mai mult, inculpatul Andreaș Vasile a dat dispoziții funcționarilor din aparatul de specialitate al primăriei care aveau ca sarcină de serviciu urmărirea și încasarea veniturilor la bugetul local să acționeze în sens contrar, respectiv să nu urmărească debitele restante, să nu le preia în programul informatic și să calculeze impozitul pe clădiri datorat de cele două societăți începând cu anul 2011 potrivit unor înscrisuri false”, potrivit DNA.

Mai mult AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.