Săptămâna viitoare vor avea loc probele de aptitudini la Liceul Teologic „Sf. Constantin Brâncoveanu“

Absolvenții clasei a VIII-a  din Făgăraș au posibilitatea să facă primii pași spre o carieră didactică sau teologică. Liceul Teologic Ortodox ”Sf. Constantin Brâncoveanu” din municipiu vine și în acest an cu o ofertă educațională pentru cele două meserii. Însă pentru a opta pentru unul dintre cele două profiluri este nevoie ca elevii clasei a VIII-a să susțină săptămâna viitoare  probele de aptitudini.

Elevii clasei a VIII-a, care își doresc să devină dascăli sau preoți, pot face primii pași spre aceste meserii încă din liceu. O instituție de învățământ din municipiul Făgăraș le oferă această șansă. Este vorba de Liceul Teologic Ortodox ” Sf. Constantin Brâncoveanu” . Însă mare atenție! Doritorii trebuie să susțină obligatoriu probele de aptitudini.

În 16 și 17 mai vor avea loc înscrierile la probele de aptitudini, pentru filiera vocațională, pentru profilul pedagogic și pentru profilul teologic. În 19 și 20 mai vor fi susținute probele de aptitudini. Toți cei care doresc să se înscrie îi așteptăm în 16 și 17 mai cu o fișă de la școala de proveniență, semnată și ștampilată de către direcțiunea școlii și pentru profilul pedagogic este nevoie și de o adeverință, care atestă faptul că au voie să facă  efort fizic. În 19 și 20 mai, de la ora 12.00 și până seara târziu vom fi aici pentru copiii care doresc să susțină probele de aptitudini. Vom afișa exact programul probelor de aptitudini. Pentru profilul pedagogic vor da probe de educație fizică, interviu, muzică și desen iar pentru profilul teologic, o probă de interviu, un cântec și o probă scrisă. Probele de aptitudini la pedagogic – educația fizică și interviul-vor fi în data de 19 mai, desenul și muzica, în data de 20 mai iar la profilul teologic, în data de 19 mai. Fără probele de aptitudini, după admiterea la liceu nu vor mai putea intra la liceul nostru“, ne-a spus Cosmin Moldovan, dir. Liceului Teologic „Sf. Constantin Brâncoveanu“
Înscrierile se fac la secretariatul unității de învățământ sau pe adresa de email teologicfagaras@yahoo.com. În această săptămână, reprezentanții Liceului Teologic din Făgăraș vor distribui pliante informative , de unde viitorii liceeni vor afla tot ce îi interesează despre cele două profiluri vocaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.