Avalanșă puternică la Bâlea Lac

O avalanșă puternica s-a produs ieri la Bâlea Lac, sub vârful Paltinu. Salvamontiștii atrag atenția turiștilor care vor să urce pe munte în această perioadă că zăpada este în continuare consistentă, dar din cauza faptului că temperaturile încep să crească, aceasta a început să se topească. 

„Nelipsita avalansa de la inceputul lunii Mai , din “clasicul” diedru de sub Vf. Paltinu
In zona Bâlea Lac s-a produs o avalanşă care din fericire nu a surprins nici o persoană, dar care reprezintă un indicator important al stabilităţii stratului de zăpadă, încă consistent la peste 2000 m altitudine.
Apa rezultata din topirea zapezii s-a infiltrat , pe sub stratul de zapada , pe lespedea de stanca din diedru , declansand o avalansa considerabila.
Orientare versant : N
Altitudine : ~2300m
Urmare a mentiunerii riscului de producere a avalanşelor de topire în munţii Făgăraşului, Serviciul Public Judeţean Salvamont Sibiu atrage atenția prin următoarele avertizări:
•riscul declanşării de avalanşe de topire, în Munţii Făgăraş, se mentine
•recomandăm turiştilor care se deplasează în zona montană să fie echipaţi specific perioadei de iarnă dar şi cu echipament de salvare din avalanşă (sondă de avalanşă, lopată de zăpadă, dispozitiv electronic de căutare în avalanşă).“, spun salvamontiștii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.