Ministrul Mediului anunţă simplificarea procedurilor în conflictul om-urs

Ministrul Mediului, Barna Tanczos , a revenit vineri, 28 mai, la Braşov, pentru a avea o discuţie despre Strategia Forestieră Naţională, în cadrul unui eveniment organizat de Universitatea Transilvania din Braşov. Inevitabil, în momentul în care a dat declaraţii de presă referitoare la această întâlnire, el a fost întrebat şi de problema urşilor, context în care a promis că în perioada următoare va fi reanalizată legislaţia privind prevenţia conflictului om-urs, scrie bzb.ro.
„Zilnic, la minister, primim rapoarte privind incidente în care sunt implicaţi urşi sau lupi. În prezent, procedurile sunt extrem de complicate. O solicitare pentru intervenţie este transmisă în martie şi ajunge pe masa ministrului, pentru semnare în mai sau iunie. Este nevoie de o procedură mai simplificată, dar şi de mai multă responsabilitate şi libertate la nivel local”, a declarat ministrul.
Totodată, în viziunea ministrului, este nevoie de o cotă de prevenţie în cazul speciei urs, însă, a subliniat el, „aceasta trebuie să fie cotă de prevenţie, nu de intervenţie. Săptămâna viitoare (săptămâna aceasta – n.r.) vom analiza legislaţia, astfel încât să simplificăm procedurile”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.