PSD vine cu măsuri concrete pentru români!

Senatorul PSD Marius Dunca consideră că este vital să fie implementate cât mai repede o serie de măsuri care să vină în sprijinul categoriilor sociale vulnerabile. Pe fundalul creșterii galopante a prețurilor, dar și al problemelor economice, generate de sancțiunile dispuse împotriva Federației Ruse, este necesar să fie acordate vouchere atât pentru cumpărarea de alimente de bază, cât și pentru achiziția de haine, rechizite, alimente de către elevii cu burse sociale.

Statul trebuie să fie aproape de cetățeni în momentele complicate pe care le traversează țara noastră. Vorbim de o situație excepțională la nivel european și mondial. Acordarea de vouchere a câte 50 de euro, la fiecare 2 luni, pentru cumpărarea a 6 alimente de bază, de către categoriile vulnerabile, dar și acordarea de vouchere a câte 30 de euro lunar, timp de 7 luni, pentru achiziția de rechizite, haine și alimente tuturor elevilor care primesc burse sociale, reprezintă dovada că PSD la guvernare înseamnă proiecte sociale care se pot materializa în beneficiul românilor.

De fiecare dată când a propus măsuri sociale, PSD a prezentat și fundamentarea economică a măsurii: impact financiar, sursă de finanțare. Astfel, în ceea ce privește voucherele de 50 de euro, vorbim de un impact de aproape 700 milioane de euro până la finalul anului (0,27% din PIB). Legat de voucherele de 30 de euro, este vorba de un impact de aproape 32,7 milioane de euro până la finalul anului (0,012% din PIB). Sursa de finanțare pentru ambele categorii de vouchere este reprezentată de Programul operațional pentru persoane defavorizate.
PSD vine cu măsuri concrete pentru români.” a concluzionat Marius Dunca, președintele PSD Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.