Ce trebuie să știi atunci când ai un câine sau o pisică. Cum să îți faci animalul de companie fericit

Să ai un prieten cu blană este unul dintre cele mai frumoase sentimente din lume, o astfel de prietenie poate fi (uneori) mult mai sinceră decât o relație între două persoane umane. O prietenie cu un cățel sau cu o pisică este pe viață, patrupedul nu de te va dezamăgi, nu te înșela, ci doar te va iubi necondiționat. Iar dacă cumva prietenul care te așteaptă acasă fericit este salvat și adoptat de pe stradă sau de la un adăpost, recunoștința acelui animăluț este infinită și veșnică. 

Deși la prima vedere pare simplu să ai grijă de un asemenea suflețel, ca să o faci așa cum trebuie și să îți faci patrupedul fericit ai nevoie de câteva informații esențiale. 

Cum să îți faci prietenul blănos fericit 

Atunci când ai un animal de companie, lumea ta se schimbă complet, nimic nu mai este la fel ca înainte de a-l cunoaște pe pufosul care te așteaptă fericit seară de seară. Însă, pentru a avea grijă de el ca la carte, trebuie să știi câteva lucruri esențiale.

Ce trebuie să faci dacă ai câine

Cățelul are nevoie de atenție, de iubire, de plimbări (cât se poate de lungi) în aer liber. Așadar, pentru a-ți face câinele fericit, fă-ți timp și petrece timp în natură cu el, alergați, jucați-vă, respirați aer curat și bucurați-vă de timpul petrecut împreună. 

Pentru ca un câine să fie sănătos (și fericit) are nevoie de o alimentație echilibrată și de mâncare de cea mai bună calitate. Așadar, pentru provizii pentru prietenul tău, poți comanda hrană uscată pentru câini de la Petmaster, alegerea potrivită pentru cățelul tău. Atenția oferită unui câine este importantă pentru el, acest patruped este înzestrat cu sentimente, iar dacă este ignorat, pe termen lung poate dezvolta tot felul de anxietăți, transformându-se într-un cățel foarte trist.

Așadar, acordă-i atenția cuvenită, mai ales că beneficiile aduse de un animal de companie pentru oameni sunt extrem de multe, iar la final vei avea numai de câștigat din joaca cu blănosul tău. Poate cel mai important beneficiu adus de animalul de companie este că cei care au în familie un prieten blănos suferă extrem de rar de depresie! 

Ce trebuie să faci dacă ai pisică

Pisicile se numără printre animalele de companiei preferate de foarte multe persoane, mai ales pentru faptul că par mai ușor de îngrijit și necesită mai puțină atenție decât un câine. Însă, acest lucru este total eronat! Și pisicile au nevoie de multă atenție și dragoste, chiar dacă au o modalitate mai ciudată de a arăta acest lucru. 

Pentru ca pisica ta să fie fericită, are nevoie de prezența ta (nu ai observat că atunci când ești acasă stă mereu lângă tine?), de mângâieri, de multă căldură (pisicile sunt prietene foarte bune cu locurile care dau căldură: caloriferele, paturile calde, focul din sobă), dar și de mâncare de calitate, aceasta fiind importantă pentru sănătatea pisicii tale. 

Chiar dacă uneori pare dificil să ai grijă de sufletele jucăușe și puse mereu pe făcut năzbâtii, la finalul zilei, posesorii de animale de companie sunt mult mai fericiți decât cei care nu au acasă un asemenea prieten. 

Sursa foto: Pexels.com

(articol de la partener)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.