Târg caritabil pentru Samoilă, în centrul Făgărașului

Un copil de un anișor din Făgăraș are nevoie de oameni cu suflet mare care sunt dispuși să doneze orice pot, astfel încât să se strângă o sumă necesară pentru ca micuțul Samoilă să se recupereze. Donațiile se pot face la Asociația Partida Romilor din municipiu iar aceste lucruri vor fi valorificate, în cadrul unui târg caritabil organizat în zilele de 18, 19 decembrie, în centrul Făgărașului .

Dacă jucăriile sau hainele i-au ,,rămas mici,, copilului tău, nu le arunca la gunoi și nu le lăsa lângă containere ! Te rog, donează-le, pentru a fi vândute în cadrul TÂRGULUI CARITABIL, organizat în perioada 18-19 decembrie 2021, în Făgăraș, pentru micuțul Samoilă! – așa începe mesajul reprezentanților de la Partida Romilor ”Pro Europa” distribuit pe o rețea de socializare. Practic este un apel la oamenii cu suflet care își doresc să facă o faptă bună de Crăciun și să contribuie la vindecarea unui copil.

După experiența de anul trecut, când am strâns peste 300 de euro pentru Ianis, care s-a dus la operație în Turcia, anul acesta am identiicat un alt copilaș, mai mic, de doar un anișor. Îl cheamă Samoilă și am reușit în câteva luni, cu ajutorul făgărășenilor și a Primăriei să-l trimitem la operație la Paris. El s-a operat la un ochi și vede bine cu el acum, însă mai are nevoie de operație la celălalt ochi și ne-am gândit să organizăm și anul acesta un târg caritabil pentru Samoilă, î perioada 18-19 decembrie, în parcul central, de unde pot să vină făgărășenii să achiziționeze la prețuri modice diferite echipamente pentru camera copilului, hăinuțe, jucării, ornamente pentru Crăciun, pentru că anul trecut aceste ornamente s-au vândut foarte repede, împreună cu voluntarii din cadrul organizației noastre am decis ca fiecare acasă să facem niște ornamente de Crăciun și să le vindem în cadrul târgului. Așadar, îi așteptăm pe făgărășeni, pe 18-19 decembrie, începând cu ora 14.00 până seara să ascultăm și colinde și să încercăm să strângem cât mai mulți bănuți pentru Samoilă, pentru ca acesta să poată să meargă la începutul anului viitor la operație în Paris și să-și poate recăpăta în totalitate vederea“, ne-a declarat Ionuț Androne, președintele Asociației Partida Romilor Pro Europa.

    4000 euro! Atât costă darul vederii pentru un copilaș de doar 1 anișor. Samoilă are doar 12 luni și trăiește în întuneric. Încă de la naștere a fost diagnosticat cu vitreoretinopatie exudativă familială, o boală degenerativă care afectează retina și produce o pierdere progresivă și ireversibilă a vederii. Și dacă asta nu ar fi fost de ajuns, tot de la naștere a fost diagnosticat și cu tulburare globală în dezvoltarea neuropsihomotrie.

Așadar, dacă ai de donat orice : haine (de copii, de adulți etc), jucării, electrocasnice, articole pentru camera copiilor, decorațiuni pentru Crăciun, haine personalizate etc. sunteți așteptați să faceți o faptă bună.

Mai multe detalii la numerele de telefon : 0762 161 470, 0767 907 297, 0774 606 540 – pentru zona Țării Făgărașului.

0761 735 100, 0762 029 943 – pentru zona metropolitană Brașov.

(Iulia Grecu)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *