Reușite pentru 90 de elevi ai Colegiului Național „Radu Negru“

Mândrie mare pentru 90 de elevi de la Colegiul Național „Radu Negru“. Munca și efortul lor la limba engleză au fost răsplătite ieri, când au primit certificatele Cambridge.

După muncă și răsplată. 90 de elevi ai Colegiului Național „Radu Negru“ au primi vineri, 1 octombrie certificate Cambridge. Este vorba de 20 de liceeni, 36 de elevi din ciclul gimnazial și 34 de elevi din ciclul primar care, în vara acestui an, au susținut examenele Cambridge. Examinarea Cambridge English Advanced testează capacitatea candidatilor care detin competente lingvistice superioare în limba engleza.

Chiar este un moment extrem de important, celebrăm competențele lingvistice și am chemat elevii pentru a primi certificatul Cambridge. Ne bucurăm că am ajuns la o așa performanță, pe toate cele trei cicluri de învățare – primar, gimnazial și liceal, avem un număr de 90 de copii. Ne bucurăm că au reușit să fie certificați, unii dintre ei, cu cel mai mare punctaj. La ciclul liceal – 20 de elevi, la gimnazial – 36, iar la ciclul primar – 34 de elevi. Ne bucurăm că am avut o bună colaborare cu catedra de limba engleză, pentru ciclul primar și gimnazial – doamna prof. Ludu Elena, iar pentru ciclul liceal – prof. Chima Roxana, și celelalte colege au susținut această inițiativă. De asemenea, parteneriatul cu European Examination Centre pentru partea de Cambridge ne-a adus un plus de valoare.“, ne-a spus prof. Maria Racu, directorul Colegiului Național „Radu Negru“.

Considerat a fi cel mai popular examen Cambridge din Romania, CAE (Certificate in Advanced English) este recunoscut si acceptat de universitati de stat si private, ca echivalent al testului de admitere sau al altor examene similare.
Absolventii examinarii CAE detin un nivel inalt de cunostinte in limba engleza si au capacitatea de a intelege articole, instructiuni sau anunturi publice, manuale, carti si abilitatea de a compune scrisori cu tematici variate (profesionale, de studiu, timp liber, hobby, calatorie etc).

Motivele pentru care candidații susțin examenele Cambridge sunt numeroase. Aceste examene sunt relevante ca mod de evaluare pentru nivelurile la care se raportează, reprezentând și un mod de a obține o evaluare externă. Examenele Cambridge îi ajută pe candidați să-și îmbogățească CV-ul, să își îmbunătățească abilitățile de vorbire, scriere, citire si ascultare, să își gestioneze emoțiile, să își păstreze concentrarea pentru un timp îndelungat. Cu certificatele Cambridge candidații își pot echivala proba de limba engleză la examenul de Bacalaureat(proba de competențe lingvistice), examenul de admitere la clase cu profil bilingv sau intensiv din licee sau examenul de admitere în clasa a V-a cu profil intensiv. Certificatele Cambridge reprezintă o marcă a excelenței.“, ne-a spus Roxana Chima, prof. de Limba engleză la Colegiul Național „Radu Negru“. 

Ne bucurăm să putem să îi apreciem așa, față în față, nu am reușit acest lucru până acum. Am organizat trei sesiuni de examene Cambridge, în colaborare cu European Examination Center, dar nu am reușit să le înmânăm până acum certificatele, din cauza pandemiei. Ne bucurăm că putem face acest lucru acum. Examenele au fost susținute în luna iunie a acestui an. Am colaborat cu European Examination Centre și ne bucurăm“, ne-a declarat Elena Ludu,prof. de Limba engleză la Colegiul Național „Radu Negru“.

La festivitatea de înmânare a diplomelor a fost prezent și un reprezentant al European Examination Centre.

„Suntem centru autorizat de examinare Cambridge și suntem astăzi aici la invitația partenerului nostru, Centrul autorizat de pregătire Cambridge – Colegiul Național ,,radu Negru’’ Făgăraș. Avem deosebita onoare să premiem 20 de elevi de liceu, care au obținut certificate de nivel superior – B2 și C1, cu care pot merge la orice facultate, oriunde în lume. De asemenea, avem elevi de gimnaziu, clasele V-VIII – 36 de copii, care au obținut nivele puțin mai jos – A2 și B1. Acestea le sunt recunoscute la admitere în clasa a IX-, profil cu predare bilingv. Avem și 34 de copii de la clasele I-IV, care au certificate special create pentru grupa lor de vârstă – young learners se numesc. Sunt extraordinar de colorate, frumoase, motivante. Dar, în același timp, implică și foarte multă știință în spate.“, a spus Carmen Salvan, reprezentant pe zona de Vest a României a European Examination Centre.

IMG-20211001-WA0005 IMG-20211001-WA0006 IMG-20211001-WA0002 IMG-20211001-WA0003 IMG-20211001-WA0004

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *