Îți renovezi locuința? Iată TOP 4 lucruri de care să ții cont pentru a nu cheltui niciun leu în plus!

Procesul de renovare ar putea fi o provocare, mai ales când nu îți dorești să cheltui o avere. Este de înțeles că preferi să renovezi în loc să achiziționezi o nouă locuință – acest lucru te poate scuti de o sumă destul de mare de bani. Dacă faci o analiză amănunțită și îți stabilești niște obiective clare, este imposibil să nu reușești! Dar un alt adevăr universal despre îmbunătățirea locuinței este că fiecare lucru mic se adaugă la costul total. Deci, o altă considerație importantă pentru a începe, este de a decide dacă se demolează sau nu întreaga casă și se începe de la zero sau optezi doar pentru mici schimbări și ajustări.

Iată TOP 4 lucruri de care să ții cont atunci când îți renovezi casa!

  • Descurcă-te cu ceea ce ai deja

Dacă poți reorganiza și echipa astfel încât să utilizezi fiecare colțișor din casă, este posibil să nu fie nevoie să spargi pereții pentru a mări camerele. Folosind modalități smart pentru a câștiga mai mult spațiu, nu vei mai avea nevoie de o echipa întreagă pentru acest lucru! Astfel, reușești să obții ceea ce îți dorești pe bani mai puțini.

  • Fă rost de lumină naturală fără să adaugi noi ferestre

Ia în considerare modalități mai puțin invazive și mai puțin costisitoare de captare a luminii naturale, fără să intervii în proiectul casei. Poți aranja mobilierul în așa fel încât să aduci cât mai multă lumină în locurile unde ai nevoie. De asemenea, amenajează camerele în care ai nevoie de cea mai multă lumină naturală, acolo unde ferestrele îți permit acest lucru – de exemplu, biroul să fie în camera cu ferestrele cele mai mari.

  • Stabilește tot ce trebuie să faci de la început

Fă o vizită la magazinul de mobilă și utilaje înainte de a începe munca. Fă o listă și un calcul cât mai exact pentru tot ceea ce îți trebuie pentru lucrarea ta. Dacă nu ești absolut specific în avans cu privire la ceea ce dorești, va trebui să te bazezi pe estimarea contractantului tău, iar noțiunea sa despre ceea ce este acceptabil poate fi destul de diferită de a ta. De exemplu, este posibil să fi avut în vedere plăci de sticlă, dar oferta contractantului tău să fie pentru ceramică. 

  • Încearcă să te descurci singur

 

Chiar dacă este mult mai indicat să apelezi la ajutor de specialitate, dacă îți dorești un cost mai mic, gândește-te ce lucruri ai putea să faci singur. De exemplu, poți încerca să tai gresia singur și să apelezi la un specialist doar pentru a pune plăcile noi. Consultă oferta de mașini de tăiat gresia și faianța de la Magnet Center și pune-te la treabă!

 

Prin urmare, există soluții să economisești bani atunci când îți renovezi locuința, trebuie doar să îți faci un plan, să eviți cât mai mult lucrările complicate și să fii dispus să lucrezi și singur!

Sursa foto: Pexels.com 

(articol de la partener)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.