Troița din 13 Decembrie, vandalizată

Făgărășenii care locuiesc în cartierul 13 Decembrie au fost șocați când au găsit zilele trecute troița din această zonă vandalizată. Picioarele și mâinile  lui Iisus au fost rupte iar sticla de pe troiță spartă.

Am avut niște flori și ca de obicei am vrut să le pun la troiță. Când m-am dus acolo, am rămas șocată de ce am găsit. Troița a fost vandalizată. Nu înțeleg cu ce i-a încurcat această troiță. Noi, cei din 13 Decembrie, mereu punem câte o lumânare, flori la această troiță. “, ne-a spus o făgărășeancă.

Imaginea cu troița vandalizată a fost postată și pe rețeaua de socializare iar oamenii s-au arătat indignați de acest lucru.

Nu știu exact cine a construit-o. Eu cred că a fost construită de locatari, este pe raza parohiei noastre, dar nu a fost ridicată de parohie. Oamenii au pus flori, se îngrijesc de zona de lângă troiță. Am fost la fața locului și evident că este un gest reprobabil și din punct de vedere social și creștinesc. De ce să strici ceva ce nu ai făcut tu, dacă vorbim doar din punct de vedere social. Probabil o persoană cu discernământul viciat pe baza consumului de alcool și a unor probleme de natură psihică, cred că asta a determinat la gestul acesta“, ne-a spus pr. Laurențiu Urian, paroh la parohia Făgăraş VI.

„Dacă se găsește cineva să o refacă, noi suntem dispuși să donăm și noi bani“, ne-a spus o făgărășeancă din 13 Decembrie.

 

IMG-20210908-WA0004 IMG-20210908-WA0003 IMG-20210908-WA0002 IMG-20210908-WA0001 IMG-20210908-WA0000

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.