Rețea de gaz pentru o parte din locuitorii satului Gura Văii

Vești bune pentru o parte din locuitorii satului Gura Văii. În curând vor demara lucrările de introducere a rețelei de distribuție gaze naturale în localitate, mai exact pe lungimea Drumului Județean 104A. Investiția este realizată de societatea de distribuție gaze naturale, asta pentru că urmează modernizarea acestui drum iar în următorii 5 – 6 ani nu se mai poate interveni. 

Localitatea Gura Văii este singura din comună care nu are introdusă rețeaua de gaze naturale, deși parțial mai sunt străzi și din Dejani care nu beneficiază de această utilitate. Deși așteaptă de ani de zile ca autoritățile  locale să demareze un proiect în acest sens, norocul localnicilor din Gura Văii, însă doar a celor  care locuiesc la drumul județean, a fost modernizarea acestui drum, care o dată reabilitat nu va mai permite niciunui furnizor de utilități să realizeze săpături în următorii 5-6 ani. Astfel că firma distribuitoare de gaze, Distrigaz Sud Rețele a introdus în programele sale de investiții, realizarea rețelei pe toată lungimea drumului județean, care tranzitează localitatea Gura Văii.

În primă fază, Distrigaz Sud Rețele București a semnat contract pentru proiectare  cu firma Momtrepcom SRL din Târgu Mureș, măsurătorile în teren, în Gura Văii,  efectuându-se în data de 31 august, urmând ca execuția să fie scoasă la licitație. Potrivit unor surse din societatea de distribuție gaze naturale, dacă totul decurge normal, lucrarea ar trebui finalizată până în luna martie a anului viitor și prevede atât conducta de distribuție, cât și branșamente la fiecare casă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *