3 moduri practice prin care poți obține sau face mai mulți bani

Conform sfătuitorilor financiari, în mod ideal, orice persoană ar trebui să dispună de un fond de rezervă, echivalent cu patru până la șase salarii, pentru a putea face față oricărei situații de urgență, sau pentru a-și putea acoperi o necesitate neprevăzută. Din păcate, însă, în viața de zi cu zi nu suntem întotdeauna acoperiți de un astfel de fond. Dacă te regăsești în această situație, trebuie să știi nu ești singurul. Marea majoritate a familiilor, sau a persoanelor care trăiesc singure, nu dispun de astfel de resurse. 

Ce poți face atunci când apare o cheltuială medicală neprevăzută, sau o lucrare în casă îți cere mai multe resurse decât ai putea acoperi cu salariul?

Iată trei modalități  prin care poți genera  venituri suplimentare,  astfel încât să îți poți depăși o situație presantă sau  să îți îndeplinești un  obiectiv

  1.       Cu toții avem tendința să achiziționăm lucruri sau obiecte, de care nu avem neapărat nevoie sau care se dovedesc mai puțin utile după ce au fost cumpărate. De la haine la dispozitive electronice, de la bijuterii până la cărți, cu toții avem lucruri ce stau nefolosite, sau a căror utilitate este una redusă. Totuși, acestea pot fi căutate și dorite de alte persoane, iar prin utilizarea rețelelor sociale, asta site-urilor de profil, sau pur și simplu prin anunțarea prietenilor, le putem transforma în cash. Odată depășit acel mic blocaj psihologic, pe care cei mai mulți îl au, se poate descoperi o modalitate de recuperare a unor investiții mai puțin favorabile, de transformare în lichidități a bunurilor mai puțin utile, și se poate rezolva astfel o problemă financiară. Singurul dezavantaj al acestei soluții este cel dat de faptul că nu se poate controla cu exactitate durata de timp dintre momentul luării deciziei de vânzare și momentul vânzări efective a bunurilor.
  2.       Dacă nu dispunem de lucruri pe care să dorim să le vindem, o altă soluție poate fi vânzarea timpului. Astfel, prin accesarea joburilor part-time, sau a soluțiilor de colaborare, se pot suplimenta veniturile salariale cu sume semnificative, direct proporționale cu timpul care este alocat acestor activități . Fie că este vorba de servicii de taximetrie precum Uber, Bolt sau similar, sau servicii de livrare de bunuri sau mâncare, există multiple opțiuni în marea majoritate a orașelor. În zona rurală, acestea pot fi înlocuite prin vânzarea abilităților sau a capacității fizice de muncă , dar nu sunt limitate la acestea, întrucât există și soluții ce utilizează munca la distanță și care pot fi accesate astăzi de oriunde.

 

  1.       Luarea unui împrumut rapid cu restituire în rate. Aceasta este cea mai rapidă soluție, întrucât transformarea în lichiditate unor lucruri sau realizarea unui venit suplimentar în timpul liber, presupune desigur un timp între luarea deciziei și momentul în care se pot obține banii. De asemenea, primele variante enumerate nu sunt neapărat soluții discrete. În aceste situații, un împrumut rapid este soluția optimă, utilizată de mii de români, pe bună dreptate. Are avantajul că este o soluție discretă, facilă și care nu presupune renunțarea la lucruri sau timp ci doar organizarea veniturilor viitoare , astfel încât să se poată achita ratele împrumutului. O posibilă variantă poate fi și un credit în rate de la Hopcredit care poate fi accesat și online, cu foarte mare ușurință.

În concluzie, indiferent care este motivul ce îți impune o suplimentare a veniturilor personale, folosind soluții precum cele de mai sus, poți obține o rezolvare a acestei probleme, într-un mod  simplu și practic, fără prea multe bătăi de cap.

Sursa foto: Unsplash.com

(articol de la partener)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.