Fonduri pentru o nouă creșă la Făgăraș

Ministrul Dezvoltării, lucrărilor publice și administrației a aprobat construirea unei noi creșe, moderne, în urma solicitării Primăriei Făgăraș de includere a municipiului în Programul național de construcții de interes public sau social. Contractul cu constructorul se va putea semna la începutul anului viitor, potrivit reprezentanților ministerului.

FB_IMG_1630054136502Creșa va fi construită în baza unui proiect-tip în cartierul Combinat pe un teren din apropierea Colegiului „Aurel Vijoli” și va avea 70 de locuri. Investiția de peste 17 milioane de lei va fi realizată de Compania Națională de Investiții în cadrul Subprogramul „Unități si instituții de învațământ de stat”, anunță Primăria Făgăraș.

În momentul de față, autoritatea locală derulează alte trei proiecte privind construirea de grădinițe și creșe în municipiul nostru. Pe strada Cetății, construcția grădiniței este aproape finalizată. Această lucrare se efectuează cu fonduri de la CNI. De asemenea, a început construcția unei alte grădinițe pe strada Negoiu, aceasta fiind finanțată în cadrul unui parteneriat încheiat între Municipiul Făgăraș și Ambasada SUA în România.

În plus,  fosta grădiniță de pe Tăbăcari va fi transformată în creșă, lucrările fiind realizate de  Biserica – Evanghelică Luterană din România, .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.