Comuna Șercaia, în fază finală cu cadastru general

Comuna Șercaia se află în fază finală cu cadastru general. Reprezentanții Primăriei Șercaia sunt în plin proces de actualizare a ultimelor documente pentru a reînnoi în jur de 17 mii de extrase CF. Beneficiile acestui proiect le vor simți toți cetățenii comunei care vor dori să facă o investiție.

Un proiect îndrăzneț în care s-a implicat comuna Șercaia alături de alte sute de localități din țară este cel prin care proprietarii comunei beneficiază de cadastru gratuit. Finanțarea acestor servicii este asigurată prin Programul Operațional Regional – Proiectul major privind „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”.

„Suntem în fază finală cu cadastru general. Actualizăm ultimele documente pentru a reînnoi cele 17.000 de extrase CF, pe condițiile actuale. Este un lucru extraordinar iar beneficiile acestui program nu o să le simțim acum, dar le va simți fiecare om când va vrea să facă o investiție sau vrea să-și scoată un extras CF. Să  nu mai vorbesc de terenurile pe care au fost emise titlurile de proprietate și nu au avut extrase CF, acum vor veni cu extrase CF, se rezolvă multe probleme cu cadastru general.“, ne-a spus Cristinel Paltin, primarul comunei Șercaia.

 

Amintim că, anul trecut Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) a publicat lista cu cele 215 localităţi, din 37 de judeţe din România, unde lucrările de cadastru vor fi realizate gratuit, din fonduri europene, începând cu anul 2020. Din judeţul Braşov sunt cuprinse 6 comune în care se va face cadastrarea gratuită, respectiv: Şercaia, Mândra, Voila, Bran, Beclean şi Prejmer.

(Iulia Grecu)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.