Proba scrisă pentru directorii de şcoli, în 15 octombrie. Înscrierile se fac cu o lună înainte

Proba scrisă de la concursul pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat are loc pe 15 octombrie, potrivit calendarului concursului, obţinut de Edupedu.ro.
Tot potrivit aceleiaşi surse, vor fi trei probe – de dosar, cea scrisă şi interviul – subiectele sunt standardizate, iar rezultatul se dă pe loc. După fiecare probă există o etapă de contestaţii, inclusiv după cea de interviu.
Depunerea dosarelor de înscriere la proba scrisă pe platforma informatică dedicată va avea loc în perioada 15-26 septembrie. Afişarea listei candidaţilor admişi la evaluarea dosarelor va fi în 30 septembrie. În 8 octombrie vor fi stabilite centrele speciale de desfăşurare a probei scrise, în 13 octombrie v fi anunţată repartizarea, iar la jumătatea lunii, în 15 octombrie – proba scrisă. Rezultatele se dau pe loc, dar afişarea rezultatelor finale, după soluţionarea contestaţiilor, va fi în 20 octombrie. Urmează, apoi, etapa de interviu, iar proba efectivă va fi susţinută în perioada 15 noiembrie – 8 decembrie. În 17 decembrie vor fi validate rezultatele finale, iar în perioada 20-22 decembrie vor fi emise deciziile de numire, cu aplicare din 10 ianuarie. Practic, din semestrul al II-lea…
Candidaţii la posturile de director, în concursul de anul acesta, vor avea de rezolvat „situaţii concrete cu care se întâlnesc şcolile”, nu subiecte bazate pe memorare, a spus, luni seară, într-un interviu acordat Realitatea Plus, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Probele, a spus el, vor fi „teste de abilităţi cognitive, abilităţi manageriale şi de leadership.” „Subiectele se vor axa pe rezolvarea unor situaţii concrete cu care se întâlnesc şcolile, nu pe memorare. Memorare a ce? Memorare ordine de ministru, care se schimbă frecvent? Hotărâri de guvern care se schimbă foarte frecvent? Sau memorare dintr-o lege pe care ne-am asumat că o schimbăm prin memorandum de adoptare a proiectului România Educată, la nivelul guvernului, cu termene foarte clare – 10 septembrie termen de implementare şi 1 octombrie un prim draft al pachetului legislativ? Dacă ai un draft pe 1 octombrie, ce sens are ca pe 15 octombrie să dăm subiecte prin care să verificăm memorarea? Nu, vrem să verificăm înţelegerea”, a explicat oficialul.

sursa. bzb.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.