Tabăra din satul meu, la Ludișor

După doi ani de pauză, proiectul Asociației „Doamna Maria Brâncoveanu“ „Tabăra din satul meu” (TSM) a fost reactivat. În perioada 20-22 iulie, copiii au ajuns la Ludișor, la invitația comunității parohiale ortodoxe din sat. Tabăra a început cu Dumnezeiasca Liturghie de ziua Sfântului Ilie, urmată de deschiderea oficială. Restul zilei a fost ocupat de jocuri de construire a spiritului de echipă. În următoarele două zile copiii, împărțiți pe grupe de vârstă, au avut parte de ateliere de comunicare, tir cu arcul, muzică și dans.

Pentru a-și îmbogăți cunoștințele despre patrimoniul local, participanții au făcut o vizită la casa Hașu, a cărei istorie este legată de rezistența anticomunistă din Munții Făgărașului. Aici a locuit soția partizanului Gheorghe Hașu, Eugenia, retrasă la casa părintească cu cei doi copii, după ce a fost alungată din casa soțului ei de către Securitate. Gheorghe Hașu venea aici să își vadă familia, reușind uneori să înșele vigilența securiștilor care supravegheau permanent locuința.

ludisor1Vremea ploioasă a fost o mare provocare pentru noi toți, copii și organizatori. Însă până la urmă, prin puterea credinței și a unității, soarele a răzbit în sufletele participanților, dar și pe cer. Ultima zi a adus, pe lângă ateliere, și vânătoarea de comori, iar la festivitatea de încheiere copiii au primit diplome și daruri, după ce au vizionat filmul taberei împreună cu părinții și bunicii lor. Tabăra s-a încheiat cu un foc de tabără pregătit de gazdele ludișorene, unde voluntarii și copiii s-au bucurat de ultima seară împreună prin cântec și joc.

„Tabăra din satul meu” de la Ludișor a fost organizată de voluntarii Asociației Doamna Maria Brâncoveanu a bisericii Sfântul Nicolae – Brâncoveanu din Făgăraș, în parteneriat cu Parohia ortodoxă Ludișor. „TSM a însemnat un privilegiu de a fi alături de o echipă profund implicată în viața tinerilor, a copiilor; o echipă ce a reușit să transmită multă căldură, încredere, seriozitate prin activitățile propuse, dar și prin atitudinea creștin-ortodoxă. Le mulțumim din suflet și sperăm că legăturile create între voluntarii Asociației Doamna Maria Brâncoveanu și tinerii satului Ludișor vor continua printr-o colaborare și cooperare fructuoasă, care să dea rodul cuvenit la vremea potrivită.  Slavă Domnului pentru tot și pentru toate!” – ne-a transmis doamna preoteasă Petronela Badiu.

(Natalia Corlean)

ludisor1 ludisor2 ludisor4 ludisor5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.