171 de lei/50 km, suma maximă pe care o pot primi lunar elevii navetişti

Metodologia pentru decontarea navetei şcolare a fost publicată marţi seară în Monitorul Oficial, după ce o organizaţie a elevilor a depus o plângere penală împotriva ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, potrivit edupedu.ro.
Aceasta nu s-a aflat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Educaţiei, fiind trimisă abia marţi dimineaţă tuturor celor implicaţi, înainte de şedinţa Comisiei de Dialog Social. Totuşi, Cîmpeanu a spus marţi în cadrul mai multor televiziuni că metodologia se află în dezbatere publică de 30 de zile.
Potrivit „Oridinului privind aprobarea Metolodogiei de decontare a cheltuielilor de transport pentru elevii care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu”, intrat acum în vigoare, suma maximă aprobată pentru decontarea navetei la nivel de judeţ este de 171 de lei pe lună, care se aplică pentru cea mai mare distanţă, respectiv 50 de kilometri.
Elevii au posibilitatea de a solicita acordarea sumei în avans la unitatea de învăţământ, în cuantumul aprobat pentru cheltuielile de transport pentru o lună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.