Foto-video. Moment inedit în curtea spitalului din Făgăraș

Lacrimi de emoții astăzi, în curtea spitalului Făgăraș. Colectivul unității medicale din municipiul nostru a avut parte de o mare surpriză. La inițiativa unui făgărășean, orchestra Casei de Cultură și-a mutat instrumentele în curtea spitalului și a cântat alături de copii din corul Andante, în semn de recunoștință față de eforturile din ultimul an ale întregului personal medical. Nu au lipsit nici reprezentantele DSP Făgăraș care de asemenea au fost în prima linie, în această luptă grea.  
Dorim foarte tare să le oferim o bucurie medicilor din Făgăraș, asistentelor și infirmierelor și tuturor persoanelor care au avut grijă de noi, pot să zic că începând cu 9 martie 2020 până acum, pentru că pe lângă celelalte boli pe care le aveau făgărășenii și cetățenii Țării Făgărașului a mai apărut și păcătosul acestea, pe care nu mai vreau să-l numesc, dar Făgărașul tot timpul a avut o rată de incidență mică și asta datorită personalului medical din Făgăraș care a avut grijă de noi, care n-a protejat, dar care ne-a și vindecat în momentul în care ne-am îmbolnăvit. Acum, Casa de Cultură dorește foarte tare să le mulțumească medicilor și am venit să le cântăm cu Orchestra Casei de Cultură și cu artiștii noștri de la corul Andante. Sperăm să le oferim o bucurie și să înțeleagă că noi îi iubim și îi respectăm și pentru noi au fost niște eroi“, ne-a spus Diana Gribincea Popa, managerul Casei Municipale de Cultură Făgăraș.

sp10Am reușit să le fac o surpriză. A fost greu pentru că toți medicii mă întrebau de ce ne chemați pe toți, ce s-a întâmplat. S-a întâmplat un lucru fenomenal și mulțumesc că am reușit să le facem o surpriză colegilor noștri care au fost pe baricade când a fost mai greu. Și credeți-mă că a fost un an extraordinar de greu pentru toată lumea, am avut și bune și rele. Am avut și emoții, am avut și stres și supărări alături de pacienți pe care i-am pierdut, din păcate, pentru că se pare că această boală nu iartă pe nimeni. Ne bucurăm că împreună cu Casa de Cultură că am reușit să aducem zâmbetul pe buze colegilor mei medici. Din păcate nu au putut să fie toți prezenți, pentru că au intrat în sala de operație sau au avut urgențe sau cazuri în care trebuia intervenit și nu au putut să asiste toți. Vă mulțumesc încă o dată și vouă că ați fost alături de noi“, ne-a spus dr. Mihaela Pandrea, managerul Spitalului Municipal Făgăraș.

Emoțiile au fost mari în rândul cadrelor medicale prezente, care nu s-au așteptat la un asemenea moment.

sp2 sp3Clar nu ne așteptam și mai mult decât faptul că s-a cântat în curtea spitalului a însemnat recunoștința pe care am simțit-o din partea populației Făgărașului. Nu a fost o perioadă grea, a fost o perioadă cumplită și trebuie să înțeleagă toată lumea că acum este doar o pauză. Pentru noi, această perioadă a însemnat foarte multă muncă, foarte mult necunoscut, situații inedite, situații grele, dar pe lângă munca foarte grea, a însemnat și o redescoperire a colegilor din curativ, o redescoperire a Primăriei Făgăraș, a Poliției și a Jandarmilor, pentru că nimic nu puteam face dacă nu eram toți într-o strânsă colaborare. Treaba a mers foarte bine, noi nu am avut oraș închis, am avut incidență nici măcar la jumătatea celei care a fost n acea perioadă în Sibiu și în Brașov. Munca noastră, colaborarea noastră s-au văzut.“, ne-a spus Lucia Cijevschi, inspector sanitar, coordonator DSP, punct fix Făgăraș.

sp6 sp5 sp4

Chiar dacă pericolul nu a trecut, în prezent veștile sunt bune la Făgăraș. În ultima lună de zile ,doar un singur pacient a mai fost internat cu COVID la Spitalul Municipal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.