Policlinică modernă în locul fostei secții de Pediatrie

Făgărașul va avea o Policlinică modernă, cu aparatură medicală de ultimă generație. Totul este posibil printr-un proiect cu finanțare europeană, câștigat de administrația locală în urmă 2 ani. Acum, lucrarea a fost scoasă la licitație.  Procedura cuprinde două loturi, respectiv proiectarea, execuţia lucrărilor şi asigurarea asistenţei tehnice (cu o valoare estimată de 4.200.771 lei, cu tot cu TVA) şi furnizarea echipamentelor, cu o valoare estimată de 6.114.438 lei, cu tot cu TVA.
În momentul de față, ambulatoriul funcţionează în clădirea principală a spitalului. Conform documentaţiilor tehnice, o parte din cabinetele şi funcţiunile Ambulatoriului sunt amplasate în corpul principal de clădire, însă total disparate şi greu accesibile. De asemenea, sunt cabinete medicale care funcţionează în alte clădiri. Prin acest proiect, ambulatoriul va fi amenajat în clădirea fostei Secţii de Pediatrie (imobil construit în anul 1938).
Ieri, în cadrul ședinței de consiliu local, primarul Făgărașului a ținut să facă o precizare referitor la apariția în spațiu public a unor informații eronate.

Am văzut diferite informații în diferite fițuici din Făgăraș, prin care se spune de fapt și de drept că noi  am scos la licitație încă o lucrare de reparație a Pediatriei. Vreau să vă spun că cei care nu știu să citească un anunț pe SEAP trebuie să vină să ne întrebe înainte să dea o informație eronată, prin care pot influența opinia publică. Noi am scos la licitație fosta secție de Pediatrie, nu actuala, pentru modernizarea construcției și dotarea construcției pentru a o transforma în Ambulatoriu. Este un proiect finanțat cu fonduri europene“, a spus Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

Proiectul prevede consolidarea clădirii fostei Secţii de Pediatrie, reabilitarea faţadelor, reamenajarea spaţiilor interioare şi refacerea instalaţiilor interioare. În ceea ce priveşte aparatura şi dotările, vor fi achiziţionate de la termometre la echipamente de testare a efortului sau ecograf musculo-scheletal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.