Propunere: Alocația, după venit

Vicepremierul Kelemen Hunor, liderul UDMR, a declarat, luni, că a propus partenerilor din coaliţia de guvernare ca alocaţiile pentru copii să fie diferenţiate în funcţie de veniturile familiilor. „Am vorbit de alocaţii pentru copii, rămâne varianta Senatului. Asta înseamnă că creşterea de 20% se va operaţionaliza începând cu 1 ianuarie. Noi am propus o schimbare de filosofie pentru alocaţiile copiilor, să legăm de venituri şi să fie deductibilă din impozitul după venit. Deci, este o schimbare propusă, pe care o vom discuta în acest an, în aşa fel încât să încercăm să introducem începând din anul 2023”, a declarat Kelemen Hunor, citat de Agerpres.
La rândul său, vicepremierul Dan Barna, colider USR-PLUS, a declarat că varianta propusă de UDMR va fi analizată: „Subiectul nu a fost detaliat foarte mult în această şedinţă. (…) Am zis că vom discuta pe o astfel de formulă, nu s-a înaintat mai mult, analizăm şi o astfel de variantă”.
Pe 7 iunie, Ludovic Orban, preşedintele PNL, a declarat că următoarea majorare a alocaţiilor pentru copii va avea loc pe 1 ianuarie 2022: „Sigur, coaliţia îşi menţine angajamentul de a realiza dublarea alocaţiilor conform legii. Am stabilit (în coaliţie) să crească alocaţiile. Următoarea creştere va fi de la 1 ianuarie 2022, cum e  amendamentul la legea de adoptarea a Ordonanţei care a trecut de Senat şi e în dezbaterea Camerei Deputaţilor. E un amendament depus la Senat şi va fi adoptat şi de Cameră”.
Şi Raluca Turcan, ministrul liberal al Muncii, a vorbit despre majorarea alocaţiilor. Ea a precizat că „sunt copii în România care nici măcar nu miros alocaţiile pe care  statul le dă pentru că părinţii sau aparţinătorii le cheltuie pe altceva”. „Alocaţiile trebuie majorate şi le  vom majora. Va exista un calendar clar, nu doar de dublare, ci de creştere constantă a acestor alocaţii, dar prioritatea noastră acum este ca orice majorare de alocaţii să fie completată şi de alte servicii care sprijină  şi copiii şi familiile să iasă din sărăcie”, a mai afirmat Turcan.

sursa:bzb.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *