Cele trei fetițe din Ungra vor fi înmormântate astăzi. Bunica lor a ieșit din comă, dar e amnezică

Comunitatea din satul Ungra s-a mobilizat pentru a sprijini familia care şi-a pierdut trei dintre cei patru copii, fetițele, de 7, 8 și 9 ani, decedând după ce au fost spălate pe cap cu o substanţă antiparazitară pentru ovine. Două copile au murit sâmbătă, chiar în fața casei, în ciuda eforturilor de resuscitare depuse de echipele SMURD, cea de-a treia fetiţă decedând la spital, la Târgu-Mureş, în cursul nopţii de duminică spre luni, scrie mytex.ro.

Conform primarului comunei, Silviu Şchiopu, citat de Agerpres, Primăria, împreună cu comunitatea din Ungra, a făcut pregătiri pentru înmormântare, care va avea loc astăzi, miercuri fiind aduse acasă trupurile neînsuflețite.

Potrivit lui Şchiopu, bunica fetiţelor, care şi ea a folosit aceeaşi substanţă toxică, tomoxan, pentru a se spăla pe cap, a fost în comă în ultimele zile. După ce s-a trezit, aceasta nu mai știe cum o cheamă, spune primarul localității. „Părinții sunt în stare de șoc, le este foarte greu. Plâng fără oprire, sunt distruși. Toată familia, toată comunitatea, este în stare de șoc. Bunica lor s-a trezit din comă, însă nu-și amintește nimic. Nu știe cine este, unde este sau o cheamă. E o suferință continuă. Să-ți pierzi dintr-o dată trei copii!”, a afirmat edilul pentru „Gândul”.

În urma tragediei, a mai rămas un copil, e vorba de un băiat de 12 ani.

Din spusele primarului, familia este cunoscută în sat ca „o familie necăjită, dar muncitoare și curată”. Tatăl fetițelor lucrează cu ziua prin localitate și încerca să le ofere din puținul câștigat un trai decent: „Nu le-a lipsit mâncarea, nu le-au lipsit hainele. Făceau totul pentru ele. Încercau să le îmbrace cât de bine poate și să nu se ducă flămânde la școală. Erau mândria lor”, a mai spus Silviu Șchiopu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.