Filarmonica Brașov a cântat pentru natură, în Poiana Narciselor de la Vad

Duminică, 23 mai, 4Tune Quartet, compus din 4 instrumentiste ale Filarmonicii Brașov a cântat în celebra Poiană a Narciselor din satul Vad, comuna Șercaia.

narcise2Rezervaţia Naturală Dumbrava Vadului, cunoscută și ca Poiana Narciselor, este celebră datorită miilor de narcise care înfloresc aici în fiecare primăvară. Acest lucru atrage mulți vizitatori, dar, din păcate mulți dintre ei culeg flori din această arie protejată, fapt care duce la împuținarea numărului de narcise de la an la an.

În acest weekend, patru instrumentiste ale Filarmonicii Brașov, care în paralel formează și un cvartet, au cântat în Poiana Narciselor pentru a atrage atenția asupra importanței prezervării acestei arii.

Membrele 4Tune Quartet, Roxana Barsan (vioara I), Corina Tofănel (vioara a II-a), Simona Gurău (violă) și Alexandra Enache (violoncel) au interpretat o selecție de melodii din repertoriul pop-rock, care au fost adaptate pentru instrumente clasice.

Prin acest demers, trecătorii au fost încurajați să ia cu ei doar imagini și amintiri din poiană, iar nu flori.

narcise3Cu această ocazie, managerul Filarmonicii Brașov, Ioan-Dragoș Dimitriu a explicat: „Ne-am gândit să le transmitem oamenilor mesajul de a lua acasă muzica și nu narcisele, pe care să le lăsăm în poiană, ca să ne bucurăm de ele multe zeci de ani de-acum încolo!”O înregistrare video a acestui moment muzical susținut în mijlocul naturii va fi curând disponibilă pe rețelele de socializare ale Filarmonicii Brașov.

Săptămâna acesta, pe scena Filarmonicii Brașov va urca Andrei Ioniță, câștigător al Concursului Ceaikovski, care va cânta atât la violoncel cât și la pian. Concertul Simfonic Extraordinar va fi dirijat de Cristian Oroșanu, și va avea loc joi, începând cu orele 19. Biletele se pot procura de la casieria Filarmonicii Brașov, sau online la: https://www.bilet.ro/eveniment/concert-simfonic-extraordinar-dirijor-cristian-orosanu-8617-26392.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.