TOP 3 cele mai comune greșeli comise în cazul amenajării unui dormitor de mici dimensiuni

Românii sunt obișnuiți să se confrunte cu problema spațiului insuficient în locuințele lor, în special în dormitor. Ei bine, acest lucru se datorează, în mare parte, unor greșeli comise atunci când sunt alese obiectele de mobilier din camera. Așadar, dacă îți dorești să ai parte de o cameră mai spațioasă și luminoasă, care să îți ofere o stare de relaxare la finalul zilei, trebuie să eviți câteva greșeli în ceea ce privește designul interior.

Cele mai frecvente trei greșeli făcute în momentul amenajării dormitorului mic

  • Nu plasezi cel puțin o oglindă în cameră

Unul dintre principalele „secrete” folosite de către designerii de interior pentru a mări din punct de vedere al percepției optice o încăpere de mici dimensiuni, este să pună o oglindă pe unul dintre pereți. Cu cât vei alege o oglindă mai mare, cu atât efectul va fi mai spectaculos. Cel mai înțelept e să o plasezi pe acel perete care este opus geamului, în cazul în care spațiul îți permite, pentru a reflecta o cantitate mare de lumină. Bineînțeles, poți folosi mai multe oglinzi de diverse dimensiuni și vei spori efectul vizual. 

 

  • Investești într-un șifonier conceput pentru un dormitor mare

Este evident că ai nevoie de un șifonier în cameră pentru a-ți păstra hainele și diversele accesorii. Ei bine, unele modele sunt gândite pentru încăperi cu o suprafață generoasă, pe când altele, cele pe care ar trebui să le alegi tu, sunt recomandate pentru o încăpere cu o suprafață ceva mai mică. Dulapurile potrivite camerelor mici sunt cele înalte, cu uși glisante (o ușă care se deschide în exterior nu face decât să ocupe mai mult spațiu) și cu un finisaj simplu.

 

De asemenea, în legătură cu avantajul adus de oglinzi despre care am vorbit mai sus, un șifonier cu oglinzi pe toată lungimea ușilor, te va ajuta să economisești chiar mai mult spațiu (nu vei fi nevoită să plasezi o altă oglindă în cameră). E important să menții ordinea în șifonier pentru a nu încărca, din punct de vedere vizual, încăperea. Acest lucru te va ajuta să găsești imediat articolele vestimentare pe care le cauți.

  • Alegerea unui pat nepotrivit

Atunci când vine vorba de un spațiu de dimensiuni reduse, trebuie să profiți de fiecare centimetru și să alegi, dacă există posibilitatea, mobilier care să îndeplinească atât un rol funcțional, cât și estetic. Când vine vorba despre pat, alege un model care să aibă incluse spații pentru depozitarea diverselor lucruri. Spre exemplu, există paturi cu sertare foarte încăpătoare în partea laterală, poți să le vezi aici în oferta de paturi de la Homelux.ro și să îl alegi pe cel care se potrivește cel mai bine dormitorului tău. În schimb, prin alegerea unui pat „clasic”, fără loc pentru depozitare, nu vei profita de această posibilitate și îți va fi dificil să obții un dormitor aerisit. 

 

Acestea sunt principalele trei greșeli pe care trebuie să le eviți când amenajezi un dormitor de mici dimensiuni. Vei reuși atât să economisești spațiu, cât și să obții o încăpere luminoasă, pe care ochiul tău o va percepe ca fiind mai mare. Chiar și o cameră mică poate fi amenajată după gusturile tale! 

(articol de la partener)

Sursă foto: Shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.