Sâmbăta de Sus: Primăria va trebui să termine lucrările la reţelele de apă-canal înainte de a se asfalta „drumul de sub munte”

Pe lângă lucrările derulate de Consiliul Judeţean Braşov la sectorul din Sâmbăta de Sus a „drumului de  sub munte”, pe artera amintită are programate lucrări şi primăria comunei. Astfel, joi, într-o conferinţă de presă, primarul comunei Sâmbăta de Sus, Nicolae Morariu, a anunţat că anul acesta sunt programate lucrări la reţeaua de alimentare cu apă şi la sistemul de canalizare, investiţii care sunt acum în etapa stabilirii câştigătorilor. „Avem autorizaţia de construire şi pentru introducere a 2,4 km de reţea de canalizare pe sectorul drumului judeţean la care Consiliul Judeţean Braşov derulează lucrări de modernizare cu bani europeni. Proiectul nostru este în faza licitaţiei de lucrări, iar conform caietului de sarcini, lucrările trebuie terminate în termen de trei luni de la deschiderea şantierului. Trebuie să finalizăm lucrările cât mai repede, pentru a nu fi afectat proiectul de modernizare a drumului”, a declarat primarul. Acesta a menţionat că valoarea estimată a proiectului de extindere a reţelei de canalizare este de 1,4 milioane lei, iar finanţarea este asigurată integral de la bugetul local.
Tot pe segmentul din Sâmbăta de Sus a drumului de sub munte, primăria comunei are programate lucrări şi la reţeaua de alimentare cu apă potabilă. „Este vorba de o investiţie estimată la 400.000 lei, prin care vrem să scoatem la limita proprietăţii contoarele. Lucrările vor începe săptămâna viitoare, iar finanţarea este asigurată tot de la bugetul local”, a continuat edilul.
Nicolae Morariu a mai spus că a discutat cu reprezentanţii constructorului care modernizează drumul de sub munte, iar aceştia au comunicat că în cursul acestui an vor finaliza 90% din lucrări.
Pe lângă lucrările amintite, primarul a mai anunţat că în anii următori vor fi realizate investiţii în infrastructură şi în alte zone ale comunei. „Avem în plan extinderea reţelei de canalizare, dar şi a celei de alimentare cu gaze naturale, vizată de aceste investiţii fiind inclusiv zona turistică. De asemenea, vrem să actualizăm Planul Urbanistic General, pentru a nu se mai construi haotic, cum s-a întâmplat până acum. Nu în ultimul rând va trebui să rezolvăm problema titlurilor de proprietate. Până acum mai mult s-au încurcat lucrurile şi încă nu vedem luminiţa de la capătul tunelului”, a încheiat Morariu, citat de bzb.ro.

sursa.bzb.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.