Vremea la munte

Intervalul va debuta cu temperaturi diurne în creștere, până la valori medii de 5 grade Celsius. În intervalul 11-13 mai, temperaturile maxime vor marca o scădere, în medie, spre 9-10 grade Celsius. Valorile maxime vor fi în creștere după data de 14 mai, până la sfârșitul intervalulului, iar media acestora se va menține la 13-15 grade Celsius, chiar dacă vor fi ușoare variații.

Temperaturile minime vor avea variații pe parcursul celor două săptămâni, iar media lor se va situa între 3-7 grade Celsius, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în intervalul 16-19 mai. Probabilitatea pentru averse însemnate cantitativ se va menține ridicată după data de 12 mai. Pe cretele montane înalte vor fi posibile precipitații mixte.

Vremea în Transilvania

Media regională a temperaturilor maxime va fi de 22-23 de grade Celsius în primele trei zile ale săptămânii. Vremea se va răcori pe 13 mai, iar media maximei va fi de 17 grade. Se va încălzi treptat, în timp ce în intervalul 15-23 mai se vor înregistra valori termice diurne cuprinse între 21-23 de grade Celsius.

La începutul intervalului, temperaturile nocturne vor fi în creștere de la 2 grade în prima noapte, spre 6-8 grade Celsius între 12-15 mai. În intervalul 16-23 mai se vor înregistra minime nocturne de 8-10 grade Celsius. Din 12 mai se vor semnala ploi în fiecare zi a intervalului de prognoză, însă între 12-13 mai și 17-20 mai acestea vor fi pe arii mai extinse și mai importante cantitativ.

Vremea în Banat

În primele zile ale intervalului de prognoză, vremea va fi caldă, înregistrându-se maxime termice în medie de 25-27 de grade Celsius. Ulterior, aceasta se va răcori, astfel încât media regională a temperaturilor maxime va fi de 20 de grade Celsius în jurul datei de 13 mai.  Între 15-23 mai va urma un proces de încălzire, iar valorile termine diurne se vor situa între 22 și 25 de grade Celsius, regimul termic fiind unul normal pentru această perioadă.

Nopțile vor fi răcoroase la începutul intervalului, când media minimelor nocturne va fi de aproximativ 7 grade Celsius, apoi valorile termice vor fi în creștere spre 10-12 grade Celsius în intervalul 12-23 mai, anunță meteorologii. Începând cu data de 12 mai, posibilitatea de ploaie va fi în creștere, dar averse mai însemnate cantitativ și pe arii mai extinse se vor semnala cu precădere în jurul datelor de 12-13 mai, precum și în intervalul 17-19 mai.

Vremea în Crișana

La începutul primei săptămâni a intervalului de prognoză, vremea va fi deosebit de caldă, iar mediile temperaturilor maxime vor ajunge la 25-27 de grade Celsius. Mai apoi se va răcori și, pe 13-14 mai, media regională a maximelor diurne va fi de aproximativ 19 grade Celsius. Vremea se va încălzi între 15-23 mai și se vor înregistra în medie valori de 22-24 de grade Celsius, ceea ce reprezintă valori apropiate de normal din punct de vedere termic.

Regimul termic nocturn va fi caracterizat de temperaturi în creștere în primele nopți, de la 5-6 grade Celsius la început, spre 11 grade Celsius pe 13 mai. Ulterior, acestea vor avea ușoare varianții, dar se vor încadra între 10-12 grade Celsius. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în intervalul 12-23 mai, însă în jurul datelor de 13-18 mai ploile se vor semnala pe arii extinse și pot fi importante calitativ.

Vremea în Maramureș

Vremea va fi deosebit de caldă în primele zile, când se vor înregistra maxime diurne de 23-25 de grade Celsius, în medie. Pe 13 și 14 mai, media temperaturilor diurne va fi de 18 grade Celsius. Va urma un proces de încălzire, astfel încât, între 15 și 23 mai, regimul termic diurn va fi caracterizat prin valori situate între 20 și 24 de grade Celsius, cele mai ridicate fiind de așteptat în jurul datei de 17 mai și, din nou, spre sfârșitul intervalului.

Temperaturile nocturne vor fi în creștere la începutul intervalului de prognoză, de la 4 grade Celsius în prima noapte, spre 10 grade Celsius pe 13 mai, iar apoi se vor situa, în general, între 9 și 11 grade Celsius. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată începând cu data de 12 mai, dar averse mai însemnate cantiativ și pe arii mai extinse se pot consemna cu precădere în jurul datelor de 13 și 19 mai.

Vremea în Moldova

În primele două zile vremea se va încălzi, iar media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 22 de grade Celsius. Până în data de 13 mai, valorile termice vor fi în scădere cu 5-6 grade Celsius, apoi vor crește din nou, astfel încât la sfârșitul primei săptămâni a intervalului de prognoză și la începutul celei de a doua temperaturile maxime vor atinge, în medie, 24-25 de grade Celsius.

În zilele care vor urma, regimul termic diurn se va menține constant, caracterizând o vreme apropiată de normal din punct de vedere termic. Temperaturile minime vor fi în creștere până în jurul datei de 17 mai, când se vor situa în jurul a 12 grade Celsius, valoare ce va caracteriza regimul termic nocturn până la finalul intervalului de prognoză. Ploi slabe pe arii restrânse se pot semnala aproape în fiecare zi, începând cu data de 12 mai, anunță ANM.

Vremea în Dobrogea

În prima săptămână maximele termice vor avea variații de la o zi la alta. Cele mai răcoroase zile vor fi în 12 și 13 mai, când media lor se va situa în jurul valorii de 17 grade Celsius, iar cea mai caldă zi va fi în 15 mai, când media va atinge 23-24 de grade Celsius, potrivit Administrației Naționale de Meteorolgie. În cea de a doua săptămână nu vor fi variații termice semnificative.

Media temperaturilor minime va fi în crestere de la 7-8 grade Celsius în prima dimineața, până în jurul a 14 grade Celsius în data de 17 mai, apoi nu se va modifica semnificativ. Ploi slabe se vor semnala pe arii restrânse în primele două zile ale intervalului de prognoză, iar în rest probabilitatea de ploaie va fi redusă.

Vremea în Muntenia

La începutul intervalului, valorile termice diurne vor fi în creștere ușoară, până la medii în jurul a 22 de grade Celsius. La mijlocul primei săptămâni, maximele termice vor marca o scădere spre valori medii de 19 grade Celsius. Apoi, după data de 14 mai, temperaturile maxime vor fi din nou în creștere treptată până la valori, în medie, de 25-26 de grade Celsius, iar până spre sfârșitul intervalului vor mai fi ușoare variații, dar media regională nu va coborî sub 24 de grade Celsius.

Media temperaturilor minime va fi în creștere de la 5…6 grade Celsius în prima dimineața, până în jurul a 12 grade Celsius la începutul celei de-a doua săptămâni. Ulterior, variațiile termice nocturne nu vor fi semnificative. Averse, în general slabe cantitativ, se vor putea semnala aproape în fiecare zi, începând cu data de 12 mai.

Vremea în Oltenia

În primele două zile ale intervalului, temperaturile diurne vor fi în creștere ușoară, până la valori medii în jurul a 23 de grade Celsius. Apoi, în data de 13 mai, maximele termice vor marca o scădere spre medii de 19-20 de grade Celsius. În a doua jumătate a primei săptămâni, temperaturile maxime vor fi din nou în creștere treptată spre valori, în medie, de 25-26 de grade Celsius, iar până spre sfârșitul intervalului vor mai fi ușoare variații și media regională a temperaturilor maxime se va situa în jurul a 24 de grade Celsius.

Temperaturile minime vor avea tendința de creștere de la valori medii de 6-7 grade Celsius în prima dimineața, până la aproximativ 12 grade Celsius la începutul celei de-a doua săptămâni. Ulterior, variațiile termice nocturne nu vor fi semnificative, iar media acestora va fi de 11-13 grade Celsius. Probabilitatea pentru averse, posibil mai însemnate cantitativ, va fi mai mare în zilele de 12 și 13 mai și în jurul datei de 18 mai, conform ANM.