Bugetul comunei Șercaia: peste 70% din bani se duc către investiții și dezvoltare

Și comuna Șercaia are un buget aprobat. Este vorba de peste 17 milioane lei, un buget aproximativ la fel ca în anii precedenți. Printre investițiile propuse din acest an amintim cele de apă și canalizare la Vad, continuarea lucrărilor de modernizare și asfaltare a drumurilor sătești din comună, sisteme de supraveghere video în localitățile comunei, documentații cadastrale, locuri de joacă pentru copii, dar și documentații pentru accesarea altor fonduri pentru investiții în comună. 

Cu un buget aprobat, ce-i drept mai târziu din cauza întârzierilor de la nivel național, și la Șercaia se pot da drumul investițiilor și proiectelor propuse pentru acest an. Potrivit primarului comunei Șercaia, Cristinel Paltin, peste 70% din banii din bugetul de anul acesta se vor regăsi în investiții și dezvoltare. Printre principalele proiecte bugetate în acest an se află rețeaua de apă și canalizare de la Vad, proiect ajuns la stadiu de 80%, dar care a fost oprit din cauza unor probleme ivite pe parcursul lucrării. Potrivit primarului, lucrările vor fi reluate și finalizate în acest an. De asemenea, se continuă proiectul de asfaltare drumuri sătești în cele trei localități, proiect început anul trecut. Un sistem cu camere de supraveghere video pentru Vad și Hălmeag a fost cuprins în buget, dar și un loc de joacă pentru copii, în satul Vad. De asemenea, se vor aloca bani pentru documentații cadastrale, dar și pentru proiectarea  unui proiect privind reabilitarea, modernizarea și dotarea Școlii din Hălmeag, unde administrația locală vrea să obțină fonduri de la Ministerul Fondului de mediu.

„Sper să-l duc la îndeplinire așa cum l-am aprobat, pentru că e un angajament destul de bun și consider că este util tuturor locuitorilor care să beneficieze de investițiile care sunt prevăzute și aș vrea să mă mențin în acest trend, undeva la 20-23% din buget să fie pentru salarii și utilități restul să fie pentru investiții și dezvoltare. Acest procent spune multe despre activitatea primăriei. “, ne-a spus Cristinel Paltin, primarul comunei Șercaia.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *