Cum se face vaccinarea fără programare

De  sâmbătă, 8 mai, oricine se poate vaccina fără programare, au anunţat, ieri, cei din Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID19 (CNCAV)
Astfel, persoanele cu vârste de peste 60 de ani care doresc să se vaccineze şi au documente de identitate valabile se vor putea prezenta direct la centrele de vaccinare, fără programare, pe tot parcursul intervalului orar de funcţionare. Populaţia generală cu vârsta de până în 60 de ani care doreşte să se vaccineze se va putea prezenta la centrele de vaccinare, după ora 14.00, fără programare, în vederea administrării dozelor de vaccin. Important de reţinut este faptul că prezentarea persoanelor se poate realiza la orice centru de vaccinare, indiferent de tipul vaccinului administrat, iar imunizarea efectivă şi timpul de aşteptare pot fi condiţionate de capacitatea centrului respectiv şi de numărul persoanelor programate la vaccinare în acel centru. Persoanele care optează pentru această modalitate extinsă de înscriere în procesul de imunizare vor fi înregistrate direct în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV) şi vor primi adeverinţa de vaccinare, conform procedurilor.

Cei cu programare în platformă au, totuşi, prioritate
Persoanele programate prin platformă şi care au locuri rezervate conform planificării deţin prioritate la vaccinare. Suplimentar, în funcţie de capacitatea de vaccinare a centrului şi disponibilitatea dozelor de vaccin, vor fi eliberate bonuri de ordine celor care se prezintă direct la centrele de vaccinare. Reamintim totodată, că pentru susţinerea ritmului de vaccinare, în perioada 4 – 11 mai, în şapte spitale militare din Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara se desfăşoară maratonul vaccinării, 24 de ore din 24, astfel că orice persoană care doreşte să se vaccineze se poate prezenta direct în aceste centre, cu actul de identitate valabil, pentru imunizare cu vaccinul produs de compania BioNTech/Pfizer.

3.441 de braşoveni vaccinaţi într-o zi
Aproape 65.000 de persoane imunizate, deja, împotriva Covid
Până acum, potrivit autorităţilor, numărul de doze de vaccin administrate în centrele din judeţ a ajuns la 179.446 (+3.441 faţă de ziua anterioară), din care 64.452 (+2.019 faţă de ziua anterioară) reprezintă doze rapel (a doua administrare). Numărul reacţiilor adverse a rămas acelaşi: 134, dintre care două severe.

sursa:bzb.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.