Urșii încep să-și facă apariția din nou în localitățile Țării Făgărașului

Urșii încep să-și facă apariția din nou și în localitățile Țării Făgărașului, în special în această perioadă în zona de munte. Însă, potrivit reprezentanților AVPS Făgăraș, de la sfârșitul acestei luni, se așteaptă ca animalele să creeze probleme în toată satele zonei noastre.

De abia acum coboară de la munte și în traseul lor atacă pe la stâne, stupine, unde găsesc punctul cel mai sensibil, unde nu e gard electric sau câini buni pentru urs. Unde s-au luat măsuri cu câini buni sau garduri electrice, investiție nu chiar foarte costisitoare, undeva la 1500-2000 lei, nu sunt probleme. Știți că era vorba de un program susținut de Minister, domnul Costel Alexe susținea că îi va ajuta în acest sens pe cei care au fermele pe sub munte pentru achiziționarea de gard electric. Nu s-a întâmplat nimic, ar fi fost bun acest program. Cei care și-au făcut astfel de investiții- garduri electrice, nu mai au probleme, au liniște. E vorba de acele garduri cu trei rânduri de fire și cu voltaj mult mai mare decât la cele pentru mistreț sau căprior. Sunt zone unde și căpriorul face pagube, în special la ferme de afine“, ne-a spus Sorin Șuler, șeful AVPS Făgăraș.

urs berivoi2În zona administrată de AVPS Făgăraș până acum au fost sesizate două atacuri ale ursului: la Recea și la Șona, la stupii de albine.

Reamintim că vânătoarea la această specie este oprită din 2016, singurele măsuri ce pot fi luate de vânători sunt cele de îndepărtare a animalelor iar AVPS Făgăraș a achiziționat un tun pentru aceste acțiuni.

foto: arhiva

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.