Pericol pe străzile din Făgăraș. Ce au descoperit polițiștii după ce au oprit în trafic doi conducători auto

S-au urcat la volan deși nu aveau acest drept. După ce au consumat băuturi alcoolice, doi bărbați au fost opriți în trafic de polițiștii făgărășeni. Pe lângă alcoolemia ridicată depistată în urma testării cu alcooltestul, oamenii legii au descoperit și alte infracțiuni.

Primul șofer de ocazie s-a urcat la volanul unui autoturism care figura ca fiind radiat din circulație.

La data de 02 aprilie 2021, în jurul orei 06.05, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș au oprit în trafic, pentru control, un tânăr, în vârstă de 25 ani, din județul Sibiu, care conducea un autoturism pe DN1, din direcția Brașov spre Sibiu.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 0,80 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că autovehiculul figurează ca fiind radiat din circulație, neavând astfel dreptul de a circula pe drumurile publice.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.“, ne-a transmis purt. de cuv. al IPJ Brașov.

Cel de-al doilea conducător auto, pe lângă faptul că și acesta consumase alcool, nu deținea nici permis de conducere.

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

În fapt, la data de 03 aprilie 2021, polițiștii au oprit în trafic, pentru control,  un bărbat, în vârstă de 37 ani, care conducea un autovehicul pe str. Ciocanului din municipiul Făgăraș, din județul Brașov.

          În urma verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, polițiștii au constatat faptul că bărbatul are suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice.

Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,74 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

          Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.“, ne-a mai transmis purt.de cuv. al IPJ Brașov.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.