Mirii au refuzat să plătească o nuntă la care invitații au ajuns în spital cu toxiinfecție alimentară. Restaurantul i-a dat în judecată, dar s-a trezit că trebuie să plătească daune morale de 10.000 de euro
O firmă care deţine un restaurant în Șercăița a fost obligată să le achite daune morale mirilor pe care i-a dat în judecată pentru că au refuzat să achite costurile nunţii după ce zeci de invitaţi, inclusiv mireasa şi naşa, au făcut indigestie.
Printr-un proces deschis la Judecătoria Braşov, o firmă care deţine un local pentru nunţi a dat în judecată un cuplu, cerând judecătorilor să îi oblige pe miri să achite costurile nunţii cu peste 400 de persoane care a avut loc în iulie 2018 şi pe care mirii au refuzat să o plătească.
Mirii au arătat că nunta de vis le-a fost transformată într-un coşmar, mireasa şi 29 de invitaţi ajungând în ziua nunţii la spital cu probleme digestive din cauza mâncării servite la restaurant. Martorii audiaţi în dosar au declarat în proces că „persoanele afectate au ocupat atât toaleta bărbaţilor, cât şi pe cea a femeilor, au ieşit în parcarea localului şi au folosit casa de oaspeţi pusă la dispoziţia mirilor, simptomele manifestate fiind unele acute şi violente, în principal, de regurgitare”.
Mireasa, cu branulă la nuntă
În urma procesului şi a documentelor care arată că DSP şi Protecţia Consumatorului a descoperit o serie de nereguli la restaurant, Judecătoria Braşov a respins cererea restaurantului şi a admis cererea reconvenţională a mirilor, obligând firma care deţine restaurantul să le achite mirilor daune morale de 10.000 de euro.
„Sunt de reţinut suferinţele fizice suportate de intervenientă în timpul nunţii, pe o durată considerabilă a acesteia (declanşarea simptomelor a avut loc la numai 2-3 ore la începutul evenimentului, iar mireasa a revenit numai la final pentru momentul servirii tortului, şi atunci, cu branulă în mână), suferinţele psihice şi emoţionale, constând în neputinţa de a participa la propria nuntă, de a vedea cum mulţi alţi invitaţi sunt afectaţi de simptome digestive, cum întreaga desfăşurare a evenimentului a fost deturnată de la cursul firesc. Tot astfel, mirele a suportat suferinţe psihice şi emoţionale în a petrece evenimentul fără mireasă, cunoscând că aceasta se simte rău şi chiar că a avut nevoie de îngrijiri la spital, în a încerca să stabilizeze situaţia creată, în a vedea cum nunta sa este departe de a se desfăşura într-o atmosfera de veselie, cum ar fi fost firesc”, arată Judecătoria Braşov în sentinţa care nu este definitivă.
Judecătorul a mai arătat că „incidentul a fost menţionat şi în presă, fiind evidente consecinţele pe care mirii le-au resimţit ca urmare a publicării respectivelor articole”. „În acelaşi timp, vestea celor petrecute s-a răspândit în comunitate, evenimentul fiind referit ca «nunta minune» sau «nunta groazei». În mod raţional, mirii se aşteptau ca acest eveniment să fie receptat ca unul deosebit şi să satisfacă aşteptările invitaţilor. Ca urmare, mirii au suferit psihic şi emoţional atât în timpul evenimentului, cât şi după desfăşurarea acestuia, fiind nevoiţi să accepte ca societatea şi mass-media să se refere la nunta acestora prin atare expresii”, a mai arătat Judecătoria Braşov.
sursa.adevarul.ro si bizbrasov.ro
foto. arhiva