Mobilizare pentru curățenia de primăvară în orașul Victoria

A început curățenia de primăvară și în orașul Victoria. Autoritățile locale alături de voluntarii din oraș au participat deja la o primă acțiune pentru a da o nouă înfățișare unui teren, transformat în ultimii ani, într-o  zonă de depozitare a molozului și resturilor de la diverse construcții. Acțiunile în acest sens continuă iar sâmbătă, cetățenii sunt invitați să se alăture unei noi acțiuni de ecologizare. De această dată, în cimitirul orașului.
curatenie victoria5Campania de curățenie continuă. Am început curățenia și în Cimitirul orașului neîngrijit de ani de zile. Pentru a putea reuși să îl amenajăm că pe un adevărat loc de reculegere și pios respect, avem nevoie și de ajutorul dumneavoastră. Vă rugăm, pe cât posibil, să ne fiți alături sâmbătă, 3.04.2021 ora 10 într-o acțiune de voluntariat la nivel de oraș prin care ne dorim să ne aducem contribuția la curățirea aleilor, îngrijirea mormintelor abandonate. Din cele peste 3400 de morminte, doar pentru 1315 se plătește taxa de întreținere de 22 lei. Restul, majoritatea abandonate și neîngrijite, au nevoie de atenția noastră, a tuturor. Vă rugăm, in semn de respect pentru cei care își dorm somnul de veci în cimitirul orașului să avem grijă de acest loc prin gesturi civice: acțiuni voluntare de îngrijire a spațiilor învecinate mormintelor de care avem noi grijă, ecologizarea și curățenia spațiilor invadate de buruieni, curățenia locurilor de veci de resturi vegetale. Să nu uităm că respectul se arată prin gesturi mici ! Vă așteptăm, așadar, sâmbătă, 3.04.2021, alături de noi. În cazul în care condițiile meteorologice nu ne vor permite ceea ce ne propunem, vom reprograma această acțiune de voluntariat pentru o altă dată. Vom achiziționa si 10 pubele noi, reparăm poarta, băncile si tot ce este necesar.“, spune Camelia Bertea, primarul orașului Victoria.
curatenie victoria2La prima acțiune de igienizare, autoritățile locale alături de voluntari au reușit să niveleze și să curețe terenul din spatele magazinului LIDL, care a devenit, în ultimii ani o zonă de depozitare a molozului și resturilor de la diverse construcții.
Să nu uităm că locurile virane nu sunt spații pe care să aruncăm moloz și alte deșeuri de la construcții.
Doar conștientizând că avem nevoie de ordine, de curățenie și de spații în care natura să fie respectată, vom reuși să dăm o față nouă orașului nostru.“, a fost mesajul Cameliei Bertea, în urma acestei acțiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.