Trei consilieri locali, excluși din partidul din care făceau parte

Trei membri PNL din Făgăraș au fost excluși ieri din partid, în urma votului din Biroul Politic Local. Este vorba de trei din cei cinci consilieri locali ai PNL, respectiv Magdalena Cențiu, Iulian Lascu și Marius Cerghizan.  Decizia va ajunge și în Biroul judeţean PNL și dacă rămâne definitivă, cei trei își pot pierde funcțiile de consilieri locali.

Conducerea partidului motivează această excludere prin faptul că cei trei nu urmează linia partidului și se face referire la mandatul primit pentru a vota tariful de 10,19 lei la salubritate, proiect inițiat de PNL. Totuși, în cadrul ședinței de consiliu local, cei trei au votat împotriva acestui tarif, după ce proiectul nu avea aviz de legalitate . În cadrul unui comunicat de presă, conducerea organizației locale explică motivul excluderii celor trei din PNL Făgăraș.

„Biroul Politic PNL Făgăraș a decis joi 11 martie 2021 sancționarea cu excluderea din partid a trei membri care dețin și funcții de consilieri locali, din cauza unor repetate abateri de la deciziile politice interne și de la statutul  partidului. Este vorba despre Cențiu Magdalena, Cerchizan Marius și Lascu Iulian.

Motivul principal care a stat la baza sancționării l-a constituit faptul că cei trei consilieri s-au împotrivit proiectului dezbătut, inițiat și promovat de PNL, în vederea reducerii taxei de salubritate pentru cetățenii Făgărașului, la 10,19 lei/pers/lună. Consilierii în cauză, nu doar că au votat împotriva diminuării taxei de salubritate dar, dimpotrivă,  au votat pentru majorarea taxei la 16 lei/pers/lună, proiect inițiat de executiv, contribuind la intrarea în vigoare, de la 1 martie 2021, a noii taxe pentru întreaga populație a Făgărașului.

Cei trei consilieri locali mai primiseră inițial sancțiunea de atenționare pentru că au acceptat și votat introducerea pe ordinea de zi suplimentară a ședințelor Consiliului Local a unor subiecte care nu fuseseră dezbătute în comisiile de specialitate, încălcând astfel prevederile legale și recomandările interne ale partidului.

PNL Făgăraș nu poate accepta fractionarea celor cinci mandate obținute de PNL Consiliul Local Făgăraș și, cu atât mai puțin, încălcarea deciziilor structurilor statutare de conducere ale formațiunii. Un subiect de o asemenea importanță care privește împovărarea cetățenilor orașului, prin stabilirea unei taxe exorbitante, excede strategiei partidului și, în consecință, nu poate fi tolerat.

Deciziile Biroului Politic al Organizației PNL  Făgăraș, cu propunerea de sancționare cu excludere a celor trei membri de partid, va fi transmisă Biroului Județean PNL Brasov.

Deciziile au fost luate în temeiul art. 26 alin (1) lit h) si alin (2) și art. 28 din Statutul PNL, raportat la art 25 lit. c), d), g), i), l) din Statutul PNL.“, se arată în comunicatul semnat de Dumitru Flucuș, președintele PNL Făgăraș.

Contactați, cei trei  consilieri locali spun că vor reveni cu o declarație, cu privire la excluderea din partid.

 

 

PSX_20210312_084455 FB_IMG_1615531424813 FB_IMG_1615531277838

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.