Vrei să fii un mic antreprenor?

Centrul Europe Direct Regiunea Centru, susținut de structura gazdă – Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru- propune tinerilor din județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, o acțiune prin care urmărește mobilizarea lor:

copii alături de părinți și tutori, elevi și studenți alături de profesori – implicându-i într-o activitate prin care le vor fi transmise câteva principii specifice antreprenoriatului. La această activitate sunt vizaţi să participe elevii, studenții dar și tinerii din centrele de plasament, dornici să cunoască și probabil să desfășoare în viitor, o activitate comercială. Activitatea propusă acum constă în realizarea de produse decorative, tradiționale, artizanale sau alte produse artistice, din materiile prime simple și ieftine, aflate la îndemâna lor, pentru a-i familiariza cu elementele construirii unei afaceri, cu principiile muncii orientate spre rezultate și cu importanța autocunoașterii.

Începem anul 2021 cu o activitate dedicată tinerilor. Propunem această activitate deoarece considerăm că dobândirea elementelor de bază ale educației financiare este foarte importantă, chiar de la vârste timpurii, și astfel putem oferi tinerilor o șansă mai bună pentru o dezvoltare personală durabilă. Persoanele și întreprinderile din UE pot prospera numai dacă economia funcționează pentru ei, iar a stabili o fundație cu noțiunile de bază, aplicate practic, reprezintă cea mai bună formă de învățare. Economia de piață socială unică a UE permite economiilor să crească și să reducă sărăcia și inegalitățile. Este un proiect ce pornește din prioritățile Comisiei Europene, ce urmărește să consolideze Uniunea Europeană, pentru ca economia să poată răspunde pe deplin nevoilor cetățenilor UE. Prin această activitate, educația financiară și transpunerea în practică a spiritului antreprenorial în rândul tinerilor este esențială și susține cunoașterea elementelor necesare construirii unei afaceri, autocunoaștere în ceea ce privește abilitățile și înclinațiile lor pe piața muncii, dacă nu chiar și dezvoltarea pe viitor a unor afaceri”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

La începutul lunii aprilie se vor colecta produsele realizate și se vor promova pe platforme online și în social-media, în vederea achiziționării lor de către alte persoane. Sumele obținute în urma achiziționării o să le revină celor ce le-au realizat (persoană individuală, echipă, clasă etc). Prin această activitate urmărim însușirea de valori antreprenoriale, de tipul „muncă și efort pentru recompensă“, colaborare și implicare, responsabilizare pentru calitatea produsului finit, evaluarea corectă a efortului depus transpusă în preț, mesajul fiind de încurajare a celor interesați în obținerea de venituri proprii.

La link-ul alăturat  https://forms.gle/2t1EsM4akxrzo3qq9 veți găsi un formular de înscriere și participare a celor ce doresc să se implice. 

Mai multe detalii AICI

FOTO: ARHIVĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.