IŞJ: Grădiniţa şi şcoala din Dăişoara au fost închise, în urma îmbolnăvirilor cu Covid

Şcoala Gimnazială Dăişoara şi Grădiniţa cu Program Normal Dăişoara, din comuna Ungra, au cursurile cu prezenţă fizică suspendate, de vineri. Aici au fost depistate 4 cazuri de infectare cu Covid în rândul personalului angajat. Este vorba despre 3 cadre didactice şi un îngrijitor. Hotărârea a fost adoptată deja de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care a mai precizat că activitatea poate continua online.
Pe lângă unităţile şcolare din Dăişoara, din 25 februarie, activitatea mai este suspendată la Grădiniţa cu Program Prelungit nr 1, iar din 3 martie, la Grădiniţa cu Program Prelungit Disney. Ambele grădiniţe sunt din municipiul Braşov.
În altă ordine de idei, de luni, 142 de unităţi şcolare din totalul de 416 din judeţ funcţionează în scenariul 3. Este vorba atât de unităţi cu personlitate juridică, dar şi de structuri arondate acestora. Scenariul 3 înseamnă că sunt deschise grădiniţele, dar şi clasele primare. Plus clase terminale, conform noilor prevederi. Restul elevilor, începând de la clasa a V-a, fac şcoală online. Lista unităţilor şcolare şi a scenariilor în care funcţionează poate fi consultată pe site-ul Prefecturii Braşov: bv.prefectura.mai.gov.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *