Elevii din clasele terminale revin la şcoală, indiferent de scenariu. Singura excepţie: dacă localitatea intră în carantină

Scenariul 3 al localităţilor se modifică în ceea ce priveşte şcolile. Mai exact, elevii din clasele terminale (VIII-a, a XII-a, a XIII-a şi din învăţământul profesional şi postliceal) se reîntorc la şcoală, chiar dacă incidenţa infectărilor este de peste 3 la mie în localitate. Însă, doar „până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculaţi în respectivele clase terminale”. Asta prevede Ordinul comun al Ministrului Educaţiei şi Ministrului Sănătăţii.
La nivelul localităţilor unde este instituită măsura carantinei zonale, respectiv localitatea a ajuns la 6 la mie, şcoala se face exclusiv online, la toate ciclurile de învăţământ preuniversitar. Însă, dacă incidenţa este mai mică de la 6 infectări la mia de locuitori, pot fi organizate, cu prezenţă fizică, simulările examenelor naţionale şi examenele naţionale, ore remediale. Iniţial Ordinul prevedea că în scenariul roşu, rămân deschise doar grădiniţele şi merg la şcoală copiii din clasele pregătitoare şi I-IV.

Masca nu mai este obligatorie în 2 situaţii
Cei care vin la şcoală trebuie să poarte obligatoriu masca de protecţie la cursuri şi în afara claselor. La orele de specialitate din învăţământul vocaţional este obligatorie purtarea măştii de protecţie, cu excepţia orelor de studiu ale instrumentelor de suflat. În acest caz este necesară asigurarea de spaţii individuale pentru exersare. Masca de protecţie nu este obligatorie în timpul tuturor orelor de educaţie fizică desfăşurate în spaţii exterioare. Singurii care nu trebuie să poarte mască sunt preşcolarii.

sura.bzb.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *