Discuții despre repornirea economiei locale, în Cetatea Făgăraș

Maratonul de Business „rePORNIM ECONOMIA”, organizat de Camera de Comerț și Industrie Franceză în România (CCIFER), a ajuns la Făgăraș, marți. Reuniunea cu comunitatea de afaceri din municipiu a reușit să conecteze autoritățile locale cu membrii CCIFER, mediul de afaceri național și mediul academic, iar printre cei prezenți s-au numărat primarul Gheorghe Sucaciu și Ion Ciolacu, Consulul Onorific al Franței la Brașov.
„Discuțiile purtate în cadrul evenimentului s-au axat pe dezvoltarea Școlii Profesionale Franceze din cadrul Colegiului Tehnic „Aurel Vijoli” și investițiile companiilor prezente în zona industrială franceză din Făgăraș. Au fost abordate, însă, și domeniile: sănătate, infrastructură de transport și turism, resurse umane, digitalizare.
Am fost încântat să redescopăr că domnul Ion Ciolacu, Consulul Onorific al Franței la Brașov, este dispus în continuare să ne sprijine în implementarea și dezvoltarea proiectelor francofone dedicate comunității. Primăria Făgăraș va continua să rămână deschisă și să ușureze demersurile birocratice întâmpinate de investitorii privați.
Suntem tot mai aproape de realizarea proiectului ITI Microregiunea Țara Făgărașului, care include localități din județele Brașov și Sibiu, prin care vom atrage fonduri europene pentru a le investi atât în proiecte publice, cât și private. Îmi doresc ca partenerii francezi să ni se alăture în demersul care are scopul de a dezvolta economia locală”, a descris primarul Sucaciu întâlnirea de astăzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.