Se iau primele măsuri la Victoria, în cazul unui bloc devenit focar de infecție

Un bloc din Victoria, devenit focar de infecție, a intrat în sfârșit, după ani de zile, în atenția autorităților locale. Noul primar ales al orașului Victoria, Camelia Bertea, i-a anunțat pe cetățeni că se iau primele măsuri, pentru ca proprietarul să-l întrețină în mod corespunzător. 

De ani de zile, blocul de nefamiliști  de pe strada Oltului, în care nu mai locuiește nimeni, reprezintă un focar de infecție iar în lunile călduroase, mirosul devine insuportabil pentru cei care locuiesc în zonă. Autoritățile locale au făcut astăzi o informare , prin care explică faptul că acest bloc aparține unei persoane fizice, încă din anul 2018, când a fost cumpărat la licitație de la SC CONCEFA SA. Nici foștii proprietari, nici actualul nu a făcut nimic pentru întreținerea acestui imobil.  În aceste condiții, reprezentanții primăriei spun că dacă situația nu va fi remediată de proprietarul imobilului până la vară, impozitul va fi mărit cu 400%. În plus, se caută toate pârghiile legale pentru ca acest focar de infecție să dispară din Victoria.

camelia bertea„Imobilul aflat în stare precară, de pe strada Oltului nu este în administrarea Primăriei Victoria sau a Consiliului Local, ci a unei persoane fizice cu domiciliul in Oradea, care l-a achiziționat în urma unei licitații publice de la S.C Concefa S.A . Din acest motiv, starea imobilului este în totalitate responsabilitatea acestei persoane. Având in vedere lipsa de implicare în întreținerea și reabilitarea construcției, comisia special întrunită a decis creșterea impozitului la cota de 400%, decizie care va fi înaintată spre aprobare Consiliului Local dacă până la data de 31.07. 2021 situația nu va fi remediată ( termen legal). Conform legii persoana respectivă a primit somație in urma notei tehnice de constatare a stării imobilului. La ora actuală acest bloc reprezintă o sursă de infecție si un adevărat pericol pentru cetățenii orașului. Ceea ce putem face noi, Primăria Victoria, este ca, din primăvara să întreținem spațiile din jurul clădirii cu mai multă atenție și să continuăm demersurile legale pentru soluționarea acestei probleme. Nu se poate să tolerăm asemenea situatii.“, spune Camelia Bertea, primarul orașului Victoria.

foto: facebook

victoria bloc1 victoria bloc2 victoria bloc3 victoria bloc5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.