Făgărășenii care au nevoie de îngrijire paliativă au la dispoziție un nou număr de telefon

Făgărășenii care au nevoie de îngrijire paliativă au la dispoziție un nou număr de telefon pentru a obține informații referitoare la serviciile gratuite oferite de fundația HOSPICE Casa Speranței.

De la începutul pandemiei, sediul HOSPICE Casa Speranței din Făgăraș nu a mai putut fi funcțional, întrucât se află în aceeași clădire cu secția tampon COVID-19 a Spitalului Municipal. Prin urmare, toate consultațiile pacienților cu diagnostic oncologic aflați în îngrijirea HOSPICE s-au realizat la domiciliul pacienților sau la sediul fundației din Brașov.

Începând cu această lună, numărul de telefon la care pot fi contactate echipele mobile HOSPICE din Făgăraș, în intervalul orar 9.00-16.00, este:  0733 101 696.

Documentele necesare pentru a beneficia de serviciile HOSPICE Casa Speranței sunt:

  • Copie B.I. sau C.I (copie CI aparținător)
  • Documente care să ateste diagnosticul (bilete de ieșire din spital, imunohistochimie sau histopatologic, CT, RMN, scrisoare medicală)
  • Investigații de laborator recente (analize, rezultate imagistică, etc.)
  • Certificat de încadrare în grad de handicap (dacă există)
  • Notă privind datele cu caracter personal

Actele de luare în evidență împreună cu datele de contact ale pacientului sau îngrijitorului personal (telefon, email, acces WhatsApp, Zoom, Skype) vor fi trimise pe adresa acte@hospice.ro. În cazuri exceptionale, în care actele nu pot fi transmise electronic, acestea vor fi expediate la adresa fundației HOSPICE Casa Speranței, (str. Sitei Nr 17 A, Brașov) cu mențiunea “pentru preluare” sau aduse în receptia HOSPICE, în copie.

După confirmarea întocmirii dosarului, pacientul sau familia sa vor fi contactați telefonic de medicul care asigură consultații de telemedicină pentru a se realiza evaluarea inițială, în funcție de disponibilitatea echipei medicale

De asemenea, pacienții sau aparținătorii care vor să afle detalii despre documentele necesare  pentru  luarea în  evidență  la  HOSPICE Casa Speranței  sau  despre  serviciile  de  care pot beneficia, pot găsi informațiile online, pe site-ul fundației: https://www.hospice.ro/servicii/luarea-in-evidenta-a-pacientilor/

Peste 10. 000 de zile de internare și peste 7.200 de vizite în casele pacienților din Brașov, Făgăraș, Zărnești și București au realizat echipele HOSPICE gratuit anul trecut. În contextul pandemiei, tot mai mulți pacienți s-au îndreptat către HOSPICE Casa Speranței, în situații tot mai grave, cauzate atât de evoluția bolii cât și de restricțiile impuse de pandemie în sistemul sanitar.

Studiile recente arată că pentru pacienții cu cancer sau alte boli cronice, numărul zilelor de internare în sistemul de stat s-a înjumătățit anul trecut, iar accesul la investigații a fost mult îngreunat.

Mai multe detalii despre activitatea fundației găsiți pe site-ul https://www.hospice.ro

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.