Cu cât vor fi plătiţi medicii şi asistenţii care vor vaccina populaţia

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat vineri seară la Digi24 că personalul medical din spitale va primi bonusuri pentru efortul depus în vaccinarea propriu-zisă, dar şi în munca de convingere a oamenilor ca să fie imunizaţi. El a precizat că şi medicii de familie vor primi astfel de bonusuri.
Proiectul de OUG va fi aprobat în această săptămână şi prevede suma de 100 de lei pentru fiecare medic, cu un bonus pentru medicul coordonator, 50 de lei pentru asistentul medical şi 25 de lei pentru registrator. „Vorbim de sume pe oră. Sunt sume brute”, a precizat el.
Ministrul a adăugat că se bazează pe medicii de familie să convingă oamenii ca să se vaccineze, însă deoarece discuţiile sunt în fază incipientă nu a avansat vreo sumă pe care să o primească. „Va exista o sumă pentru succes. Obiectivul este vaccinarea. Nu numai înscrierea (va însemna o sumă pentru medic, n.r.), ci şi vaccinarea pacientului şi monitorizarea acestuia”, a precizat Voiculescu.
Întrebat dacă proiectul nu va fi criticat de anti-vaccinişti, ministrul sănătăţii a răspuns: „E ca şi cum ai fi împotriva educaţiei şi ai spune că plăteşti profesorii ca să educe. E un pas firesc şi nu-mi propun să conving pe cineva care are deja păreri foarte ferme, dar eu nu am auzit până acum o altă formă de a scăpa de acest virus”.

În municipiul Făgăraș vor fi organizate  trei centre de vaccinare pentru populație. Două vor la Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea” iar unul în sala de sport a Liceului Teologic Ortodox „Sf. Constantin Brâncoveanu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.