Risc ridicat de avalanșă în munții Făgăraș

Salvamontiștii sibieni atenționează că, în urma ninsorilor abundente din ultimele zile și a vântului puternic, riscul de avalanșă în munții Făgăraș este ridicat.

În urma ninsorilor abundente din ultimele zile, s-a depus un strat consistent de zăpadă proaspătă care pe alocuri depășește 50 cm. Peste acest strat se va depune un nou strat destul de consistent ca urmare a
ninsorilor așteptate, iar vântul va continua să prezinte intensificări favorizând în continuare formarea de noi plăci”, spune Dan Popescu, salvator montan Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu, citat de oradesibiu.ro.

În masivul Făgăraș riscul de avalanșă a ajuns la gradul 4 din 5 la peste 1800 metri, și gradul 3 sub 1800 metri.

Serviciul Public Salvamont Sibiu recomandă turiștilor să nu abordeze trasee montane în această perioadă. “De asemenea sfătuim practicanții sporturilor de iarnă să își ia măsuri suplimentare de precauție și să fie complet echipați pentru skiul offpiste, și anume sondă, lopată, DVA, cât și rucsac cu ABS. Pentru informații suplimentare puteți apela numărul dispeceratului național salvamont – 0SALVAMONT”, mai spune salvatorul montan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *