Primarul Gheorghe Sucaciu, mesaj în urma scandalului de la Salco

Primarul Gheorghe Sucaciu a publicat un mesaj pe o rețea de socializare în urma scandalului iscat de noua taxă de la Salco Serv, societatea de salubritate din subordinea Consiliului Local.

„Am fost înștiințat de Salco Serv că din 6 ianuarie nu va mai putea ridica deșeurile de pe raza municipiului, în lipsa unei decizii a Consiliului Local. Am urmărit online ultimele ședințe ale Legislativului, la fel ca dumneavoastră. Am constatat, siderat, că acționarii unici ai societății de salubritate, care sunt și consilieri locali ai municipiului Făgăraș, au încercat să mă facă țap ispășitor pentru această situație în loc să ia o decizie – oricare ar fi ea – pentru continuarea activității. În condițiile în care au votat favorabil pentru majorarea tarifelor atât în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA), cât și în cele 6 comisii de specialitate ale Consiliului Local.

Este anormal să mi se impute ceva din ce se întâmplă acum, deoarece mi-am oferit sprijinul pentru a găsi împreună o soluție care să nu îi afecteze pe făgărășeni. Însă am fost refuzat. Mai mult, am fost acuzat că mă implic acolo unde doar Consiliul Local are atribuții. M-am retras așa cum mi s-a solicitat.

În urma înștiințării transmise de Salco Serv, am avut discuții cu domnul consilier Dan Gavrilă și mi-a promis că împreună cu colegii dumnealui va convoca o altă ședință de îndată, înainte de 6 ianuarie, pentru a fi luată o decizie.

Stimați consilieri, vă rog să vă amintiți că s-a încheiat campania electorală, renunțați la populismele pe care le-am auzit în ultimele ședințe și aveți în vedere că interesul cetățeanului primează. Primăria Făgăraș trebuie să pună în aplicare ce decide Consiliul Local și este de preferat să se întâmple cât mai curând, ca să nu ajungem în situația altor orașe din țară care au fost îngropate în gunoi.

Dragi făgărășeni, în speranța că situația va fi rezolvată astfel încât să avem un operator pentru ridicarea deșeurilor, întreținerea curățeniei pe domeniul public și deszăpezirea străzilor din oraș, vă urez un An Nou mai bun, în care să învățăm din greșeli și să avem puterea de a construi Făgărașul pe care ni-l dorim atât pentru noi, cât și pentru generațiile viitoare”, afirmă primarul Sucaciu.

Vă reamintim că Salco Serv a transmis un comunicat de presă seara trecută, pe care îl puteți citi AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.