La Făgăraș. Unii în grevă, alții nu

Este haos în școlile din România, unde au intrat în grevă generală 150.000 de cadre didactice și personal auxiliar din școli. Însă, nu toți profesorii sunt în grevă, așa că unii părinți au fost anunțați pe grupurile de WhatsApp să își aducă la școală copiii pentru că ei pot fi supravegheați. Situația nu e diferită cu mult nici la Făgăraș. În timp ce unii profesori, deși sunt în școli, au intrat în grevă, alții au ținut cursurile sau activitățile planificate  cu elevii. 

În două instituții de învățământ din municipiu, elevii au mers astăzi la  școală, asta pentru că se desfășoară „Săptămâna altfel“ sau „Săptămâna Verde“. Este vorba de Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea“ și Școala Gimnazială „Ovid Densușianu“.

La Liceul Sf. Constantin Brâncoveanu, doar două grupe de copii de la grădiniță au fost prezente astăzi.

La Colegiul Național „Doamna Stanca“ o parte din copii a mers la școală pentru că dascălii nu fac grevă iar o altă parte s-a alăturat grevei, astfel că elevii prezenți la școală sunt supravegheați de un alt cadru didactic care nu s-a alăturat protestului.

La Colegiul Național „Radu Negru“, un procent de 92,25% din totalul angajaților sunt în grevă.

O situație clară despre numărul cadrelor didactice aflate în grevă nu am putut obține nici de la Inspectoratul Școlar Județean și nici de la liderii de sindicat,

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.