Binecuvântare peste comunitatea din Sâmbăta de Sus

În a doua zi de prăznuire a Nașterii Domnului, Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a vizitat comunitatea din Sâmbăta de Sus, județul Brașov, unde a sfințit altarul amenajat în curtea Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” pentru a se oficia slujbele religioase din această perioadă de pandemie, astfel încât distanțarea fizică și celelalte măsuri de prevenire a infectării cu virusul Sars-Cov 2 să fie respectate. În sobor s-au aflat și Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, protopopul de Făgăraș, Iulian-Mihai Boac, preoții slujitori din Sâmbăta de Sus, părintele Ioan Drăghici și părintele Grigore Moldovan, precum și preoți din parohii învecinate.

După slujba de sfințire, ceata feciorilor, tinerii din sat și credincioșii prezenți au colindat după datina străbună, intepretând colinde specifice comunității din Sâmbăta de Sus și Țării Făgărașului.

sambata craciun2La final, IPS Mitropolit Laurențiu i-a binecuvântat pe toți și i-a îndemnat să-și pună nădejdea în Dumnezeu pentru a trece cu bine peste pandemia cu noul tip de coronavirus.

sursa: mitropolia-ardealului.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.