Reparații de urgență la acoperișul Sinagogii din Făgăraș

Acoperișul Sinagogii din Făgăraș va fi reparat în regim de urgență, pentru stoparea degradării clădirii din cauza intemperiilor. Lucrările cu caracter provizoriu sunt finanțate de Fundația Comunitară Țara Făgărașului, cu ajutorul unui sponsor apropiat comunității noastre, care a donat 15.000 de lei în acest scop.

Reparațiile încep joi, 17 decembrie, urmând să fie finalizate până la sfârșitul lunii. Primăria Făgăraș anunță că în această perioadă circulația pietonilor va fi restricționată pe trotuarul dinspre str. Mihai Eminescu, iar staţionarea autoturismelor în parcarea din spatele Sinagogii este interzisă. Poliţia Locală se va asigura că zona va fi eliberată, pentru evitarea accidentelor.

În paralel, angajații Primăriei Făgăraș încearcă să obțină finanțări externe pentru restaurarea întregii clădiri. Veche de peste 150 de ani, aceasta va găzdui evenimente culturale. Acest lucru este posibil după ce municipalitatea a preluat clădirea în comodat, de la Comunitatea Evreiască din Braşov, pentru o perioadă de 40 de ani. Ultimul membru al comunităţii evreieşti din Făgăraş s-a stins în anul 2013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *