Ministru: Jumătate dintre măştile din România nu ne protejează împotriva Covid

Jumătate dintre măştile aflate pe piaţă nu protejează împotriva Covid, a declarat Ministerul Economiei, citat de Agerpres. Virgil Popescu afirmă că s-au găsit nenumărate nereguli, în urma controalelor făcute de ANPC.

„Dacă v-aş spune că jumătate din măştile care se găsesc pe piaţă nu sunt conforme, adică nu ne protejează – în hipermerketuri, farmacii, depozite – aţi spune că exagerez. Dar asta e realitatea. Vreau să dau un semnal foarte clar că acest lucru trebuie să înceteze. Au fost oprite de la comercializare de către ANPC, s-au dat amenzi, iar ceea ce e pe piaţă e conform”, a spus Virgil Popescu.

Ministrul nu a precizat, însă, în ce moment și-au dat seama autoritățile că măștile neconforme sunt comercializate. Cetățenii sunt sfătuiți să cumpere măşti româneşti. Virgil Popescu a precizat că acestea au fost verificate și toate sunt conforme.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului va cere producătorilor de măşti neconforme să schimbe denumirea acestora în „acoperitor facial”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.