Proiectarea și execuția variantei ocolitoare a Municipiului Făgăraș, scoase la licitație

Primăria Municipiului Făgăraș a lansat la licitație proiectarea și execuția Centurii Făgăraș. Drumul va avea 5,95 kilometri și câte o bandă pe sens. 

Valoarea estimată a contractului pentru „Proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții Varianta de ocolire municipiul Făgăraș” este de 47,45 milioane de lei, fără TVA. Municipalitatea vrea ca această centură să fie finalizată până în luna martie 2023. Varianta de ocolire se desprinde din DN 1 la km 232+324 și se închide în DN 1 la km 236+820. Lungimea variantei de ocolire este de 5.951 m. Viteza de proiectare se încadrează în 50 km/h și 80 km/h.  Legătura rutieră cu DN 1 este asigurată prin realizarea a două intersecții giratorii.

De asemenea, aceasta va avea 2 benzi de circulație cu lățimea de 3.50 m încadrată de acostamente cu lățimea de 1.00 m. Platforma drumului va fi de 9.00 m. Între km 1+220 și km 4+760 platforma drumului va fi de minim 10 m prin adăugarea unui metru pentru montarea parapetului de siguranță pe partea stângă a variantei de ocolire. Termenul – limită pentru depunerea ofertelor este 15 decembrie 2020, conform informațiilor din SEAP.

Reamintim că doar în luna martie a acestui an, varianta ocolitoare a fost preluată de Primăria Făgăraș. Potrivit primarului Făgărașului, Gheorghe Sucaciu, în tot acest timp a fost necesar ca toată documentația să fie actualizată.

În luna martie, am reușit să o preluăm de la CNAIR, pentru a o moderniza. Deoarece erau mai vechi de 2 ani, atât documentația, cât și cele 17 avize aferente au fost actualizate. Procedura a durat mai mult decât am prevăzut, deoarece în aceeași lună au apărut problemele create de epidemie, care au forțat autoritățile din toată țara să își schimbe prioritățile“, declara în luna septembrie Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

[gif-player id=”50560″]

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.